KVSOO pakt bronzen medaille mee uit Diksmuide

Op zaterdag 20 mei 2023 was het Sportcomplex De Pluimen in Diksmuide het decor voor de wisselbeker Fernand Dhondt, beter bekend als ‘Dé Finaledag’. De weergoden waren de organisatie gunstig gezind, alle wedstrijden werden afgewerkt onder een mooi lentezonnetje. De prachtige kunstgrasvelden en ideale weer zorgden alvast voor een compleet plaatje.

De 10 deelnemende vriendenkringen werden onderverdeeld in 2 poules. Onze KVSOO werd onderverdeeld in de eerste poule, op papier de meest haalbare. De organisatie van de finaledag merkte de wisselvallige resultaten van coach Demaker in de voorbereiding op, en wou hem niet meteen het vuur aan de schenen leggen. Of is er sprake meer, misschien wel onderhandelingen tussen onze coach en de tornooi organisatie? Daar kennen we nog geen antwoord op, maar wat we wel weten is dat de tegenstanders in onze poule bestonden uit Refswestkust, Rodenbachfluiters, KVBS en de KVSIPO.

Onze sterke selectie bestaande uit Christoff Van Goethem, Martijn De Langhe, Joachim Huyghebaert, Jason De Jonckheere, Matthias De Jonckheere, Dempsey Degraeve, Sven Kesteloot, Adnan Hakeem en Jason Garrein kon op ieder vlak wel voor een verrassing zorgen. Na een peptalk van de coach was iedereen klaar voor de eerste match om 9u, tegen gastheer Refswestkust. Onze coach wist van vooraf wat hem te doen stond, en kreeg hierbij het deskundige advies van Ashly Braeckevelt.

In de openingsmatch tegen Refswestkust ging de KVSOO furieus van start. Na nog geen minuut te hebben gespeeld, zorgde Jason D al voor het openingsdoelpunt. De tegenstander was duidelijk nog niet goed wakker, en daar maakten we optimaal gebruik van. Aan de rust stond het al 0-4, na doelpunten van Matthias (2x) en een prachtig afstandsschot van Martijn. In de tweede helft ging de KVSOO op zijn elan door, aangezien het doelpuntensaldo in de eindafrekening wel eens zou kunnen doorwegen. Adnan maakte zijn eerste minuten na de rust, en zorgde meteen voor gevaar. Uiteindelijk eindigde de eerste wedstrijd op een comfortabele 0-9, na doelpunten van Nordin (ED) onder druk van Adnan, Jason D met zijn tweede, Adnan (2x) en Jason G. Wat zeggen we dan; goed begonnen is … half gewonnen.

Dit gezegde bleek ook realiteit te worden voor de KVSOO. Onmiddellijk na de eerste overtuigende winst, namen we het op tegen de vrienden uit Roeselare. In deze wedstrijd verliep het scoren niet zo vlot als in de openingsmatch. Na 8 minuten kon Jason G de score openen voor de kustploeg. Vlak voor rust kregen we het deksel op de neus, en kon Roeselare tegenscoren: 1-1. De gebroeders De Jonckheere, uit elkaar te houden door de witte schoenen van wie was het ook weer … Matthias of Jason … zorgden ervoor dat we de tweede wedstrijd ook winnend konden afsluiten. 2 doelpunten van Matthias in het slot van de match zorgden voor de tweede overwinning: 3-1 winst tegen de Rodenbachfluiters.

Op het sportcomplex was Bicky ook aanwezig stel dat er iets ernstig moest gebeuren. Even opschudding toen we boven in de kantine een drankje aan het nuttigen waren! Bicky moest direct aan het werk wanneer een speler van Ieper tijdens een wedstrijd slecht op het hoofd kwam en even in bewusteloze toestand verkeerde. Een serieuze verantwoordelijkheid voor onze held, hij belde meteen om extra hulp. Vijf minuten later landde de MUG-heli op het tweede veld van Diksmuide. Dankzij de goede bijstand van Bicky verliep alles vlot.

Revanchegevoelens kwamen naar boven voor de derde wedstrijd tegen de Brugse vrienden. We hadden nog iets goed te maken na de verloren match eind februari. Ook deze match vatten we goed aan, Jason D kon na 5 minuten al voor de openingstreffer tekenen. Martijn heeft er al een verleden mee met in eigen doel te trappen, en dit werkt besmettelijk in het hart van onze verdediging. Joachim, verblind door de zon, devieerde de bal ongelukkig in eigen doel: 1-1 aan de rust. Tijdens de rust maakte onze coach meteen duidelijk dat we in het andere doel moesten scoren. Misschien werd zijn tactiek van ‘scoren’ te letterlijk genomen. Vlak na rust kon Matthias met zijn vijfde van de dag zorgen voor de 1-2 voorsprong. Na wat worstelen in de Oostendse defensie hield Christoff de KVSOO recht. Dankzij onze goede doelman werd ook de derde match gewonnen. Hoelang blijft dit mooi sprookje voor onze KVSOO nog duren?

De vierde en laatste poulewedstrijd werd tegen de vrienden uit Ieper afgewerkt. Deze tegenstander was duidelijk minder stug dan de Brugse vrienden. Na doelpunten van Jason D, Dempsey en Matthias werd deze laatste match ook winnend afgesloten, en met overtuiging! 12 op 12 voor de KVSOO, de coach gaf de twijfelaars omtrent zijn positie het nakijken.

Nadat we de innerlijke mens versterkt hadden met pasta bolognese of carbonara, waren we klaar voor het cruciale namiddagprogramma. Uit de loting volgde dat we het eerst moesten opnemen tegen de Vlaamse Ardennen. Een sterke ploeg met goede organisatie. Winnen we deze, dan staan we in de finale. Verliezen we voor het eerst, dan spelen we de kleine finale om de derde plaats.

De Vlaamse Ardennen speelden een slimme wedstrijd met een goed defensief blok. Een wat nerveus KVSOO had geen verhaal tegen het sterke spel en moest bijgevolg het onderspit delven. Deze wedstrijd eindige op een 2-0 overwinning voor de Vlaamse Ardennen. We gaan dus niet naar de finale.

In de finale om de derde plaats kwamen we uit tegen een ploeg die we al eerder op de dag verslagen hadden, de Rodenbachfluiters uit Roeselare. De verloren wedstrijd tegen de Vlaamse Ardennen verteerden we snel. Al na 6 minuten kon Matthias de score openen. Twee minuten later scoorden de Roeselarenaars tegen, waarop Matthias nog maar eens een antwoord op had: 2-1 aan de rust. In de tweede helft zetten Martijn en Sven de KVSOO op rozen. Vijf minuten voor het einde werd het 4-1. Het tweede tegendoelpunt gaf Matthias meteen motivatie om voor zijn Hattrick te gaan: 5-2 en de KVSOO wordt derde!

Bedankt aan Refswestkust voor de organisatie, de weergoden voor het prachtige weer, de scheidsrechters voor het leiden van de wedstrijden en de volledige Oostendse delegatie voor de aangename dag.