KVSOO wint van de Rodenbachfluiters!

De wedstrijd tussen Oostende en Roeselare zal nog lang in de herinneringen van de fans gegrift staan als een waar spektakelstuk. Met een eindresultaat van 7-2 in het voordeel van Oostende, was het een avond vol opwinding, drama en uitstekend voetbal.

Roeselare begon sterk en verraste iedereen door als eerste het net te vinden. Een verbluffende bal vanuit het middenveld resulteerde in een doelpunt, waardoor ze met 0-1 voor kwamen te staan. Maar Oostende liet zich niet uit het veld slaan en reageerde snel. Na balverlies van Roeselare zetten ze een snelle tegenaanval op, waarbij Jonas Debruyne alert was en de gelijkmaker binnen schoof, de score op 1-1 brengend.

Er waren talloze momenten van dreiging van beide kanten. Dempsey zorgde voor een gevaarlijke situatie met een lange bal naar Birger, maar helaas miste Birger de kans. In de 9e minuut gooide Kevin Blomme een ingooi in het strafschopgebied, waar Debruyne koelbloedig de bal controleerde en de voorsprong voor Oostende uitbouwde naar 2-1.

Debruyne bleek de absolute ster van de avond te zijn, met een prachtige hattrick die de voorsprong van Oostende naar 3-1 tilde. Hoewel Roeselare probeerde terug te vechten, slaagden ze er niet in hun kansen om te zetten in doelpunten.

Sven Kesteloot kreeg nog een kans voor Oostende, maar zijn schot ging net naast. De keeper van Oostende stond echter paraat bij een afstandsschot van Roeselare.

Het debuut van Dylan werd overschaduwd door een fout die resulteerde in een strafschop voor Roeselare, omgezet door Jurgen na een redding van de keeper, maar hernomen vanwege een vroegtijdig vertrek van de doelman van de lijn. Jurgen maakte optimaal gebruik van de tweede kans en scoorde in de rebound, waardoor de spanning terugkwam met een stand van 3-2.

Toch liet Debruyne zijn klasse opnieuw zien met een assist op Jens voor de 4-2. Een individuele actie van Debruyne leidde tot een assist op Zyon, die de voorsprong vergrootte naar 5-2.

Zelfs de weersomstandigheden voegden een extra dimensie toe aan de wedstrijd, met hevige regen die ervoor zorgde dat de eerste assistent, Kevin, besloot te schuilen.

Debruyne bleef schitteren met nog een assist op Zyon voor de 6-2, terwijl een hoekschop van Kjell werd afgerond door Zyon voor de uiteindelijke 7-2 overwinning.

Ondanks de kou zorgde de opmerking van Sander voor wat luchtigheid. Zijn humoristische opmerking “Mijn tepels komen door mijn shirt” bracht een glimlach op het gezicht van velen in het stadion.

Maar bovenal moet de sportiviteit en de fair play van beide teams benadrukt worden, zowel op als naast het veld. En laten we zeker het arbitrale trio #teamzeebroek niet vergeten, Bart, Thomas en Kevin, voor hun inzet om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Een speciale dank gaat ook uit naar Joachim die bij Roeselare aansloot en een integraal onderdeel van de wedstrijd was.

Al met al was het een avond vol actie, spanning en voetbalplezier. Met spelers als Debruyne die schitterden en een coach als Yenley Demaker die een sterk en gemotiveerd team leidde, belooft het seizoen veel goeds voor Oostende.

Speelden voor onze KVSOO:

Christoff Van Goethem – Kjell Bouvry – Joachim Huyghebaert – Dempsey Degraeve – Kevin Blomme –Jonas Debruyne – Sven Kesteloot – Zyon Ghysel – Birger Janssens – Martijn De Langhe– Jonas Van Quakebeke – Jens Schaek – Dylan Brys – Marc Deschuytter

coach: Yenley Demaker

(211 keer bekeken)

Share