Even voorstellen: Tom De Bruyne

Op maandag 4 maart hebben we onze volgende ledenvergadering We starten om 20 uur, het einde is voorzien rond 22 uur. Het beloofd een boeiende avond te worden met 2 grote hoofdbrokken:

  • Pascal Engels neemt ons mee in een sessie over het goed opmaken van een scheidsrechtersverslag. Theorie afgewisseld met clips om in kleine groepen in te oefenen. 
  • Tom De Bruyne komt vertellen over zijn avonturen als internationaal scheidsrechter in het blindenvoetbal. Lees meer hierover verder in de Kustreferee. 

Deze vergadering organiseren we samen met de Brugse vriendenkring. 

Een internationaal scheidsrechter op bezoek in Bistro Van Gogh! Het gebeurt niet zo vaak. Maar op maandag 4 maart 2024 is het van dat. Tom De Bruyne komt er vertellen over zijn ervaringen als scheidsrechter in het blindenvoetbal.

Tom is al een kleine 15 jaar actief in het amateurvoetbal, maar ontdekte een 7-tal jaar geleden een nieuwe passie: het blindenvoetbal. Hij kwam ermee in aanraking via landgenoot Michaël Piecq, die in 2016 floot op de Paralympische spelen in Rio De Janeiro. Tom nodigde hem uit als gastspreker en daagde Tom uit om ook zelf eens een wedstrijd te fluiten. Hij kreeg de smaak te pakken en mag ondertussen al terugblikken op een mooie carrière.  Deze zomer is Tom te bewonderen op zijn tweede Olympische spelen. In de schaduw van de Eifeltoren zal hij de verschillende wedstrijden in goede banen leiden en de spelers begeleiden. Tom is niet aan zijn proefstuk toe want hij floot al vele mooie tornooien over heel de wereld en was ook al actief als scheidsrechter op de Paralympische Spelen van Tokio 2021. 

Begeleiden is de correcte term om een groot stuk van het blindenvoetbal te omschrijven. Uiteraard ben je nog steeds scheidsrechter om beslissingen te nemen, maar anderzijds probeer je de spelers in het blindenvoetbal ook iets meer te helpen op het veld. Je bent meer betrokken als scheidsrechter. Spelers hebben het soms wat moeilijker om bij een wissel op of van het veld te komen. En bij een vrije trap plaatsen wij de bal op de juiste plek. We leggen aan de spelers ook altijd exact uit wat er gebeurt.

Tom neemt ons op 4 maart mee in een boeiend verhaal over zijn eigen traject, de spelregels in het blindenvoetbal, de organisatie in België, zijn ervaringen op de Olympische spelen, zijn eigen ambities, … 

Kortom, een gastspreker om naar uit te kijken! 
En wie weet kan Tom je prikkelen om net als hem ook een carrière uit te bouwen in het blindenvoetbal. 

(799 keer bekeken)

Share