Wie zijn wij?

Beste bezoeker

Welkom bij de KVSOO! Wellicht zal de afkorting van onze vereniging bij u niet onmiddellijk een belletje doen rinkelen. Reden te meer om ons even voor te stellen.

De KVSOO staat voor Koninklijke Vriendenkring van Scheidsrechters uit Oostende en Omliggende. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn wij een vereniging van scheidsrechters uit de regio Oostende. Voetbalscheidsrechters, meer bepaald. En dit gaande van de jeugdafdelingen tot en met de hoogste nationale afdeling, de Jupiler Pro League. We hebben zelfs een FIFA-assistent in ons midden! Elk op ons niveau geven we wekelijks het beste van onszelf om jong en minder jong hun geliefkoosde hobby te laten uitoefenen.

Mensen komen met onze vereniging in contact van zodra ze zich inschrijven voor de cursus ‘Word scheidsrechter’. Meer informatie hierover kan je vinden op het tabblad ‘Word scheidsrechter’.

Zoals onze KVSOO zijn er acht regiogebonden verenigingen in West-Vlaanderen. Net als hen, volgen ook wij de nieuwe scheidsrechters na hun examen zelf verder op. Want het tweede luikje van de cursus betreft het praktische gedeelte. Hier gaan de nieuwe scheidsrechters op pad om hun eerste jeugdwedstrijden te fluiten. Ze doen dit uiteraard niet alleen, maar worden hierbij vergezeld van een ervaren peter die al meer dan zijn strepen verdiend heeft in onze scheidsrechterswereld.  Bedoeling is dat ze tijdens hun eerste wedstrijden iemand hebben die hen vergezelt en er niet alleen voor staan. Alle begin is immers moeilijk. Het ‘beroep’ van scheidsrechter is nog steeds een ‘knelpuntberoep’.

Na de opleiding houdt het echter niet op. Die gaat over in begeleiding. Recrutering is één zaak, opvolging ervan een andere. Om dat te bereiken nemen we allerlei initiatieven die onze scheidsrechters en leden regelmatig moeten samenbrengen. Er zijn wekelijkse trainingen op dinsdag op Sportpark De Schorre, af en toe trekken we zelf de voetbalschoenen aan om bevriende ‘vriendenkringen’ uit te dagen, gastronomische initiatieven (onze jaarlijkse Refereating en pasta-avond), een seizoensafsluiter, maar vooral onze maandelijkse ledenvergaderingen zijn hierin een belangrijke troef.

Ziezo, dit is zo’n beetje in een notendop het verhaal van de KVSOO. Wenst u graag nóg meer te weten te komen over ons of bent u misschien wel geïnteresseerd in een cursus of verdere kennismaking, aarzel dan zeker niet om met ons contact op te nemen hieronder. We helpen u graag verder!

Contacteer ons

E-mailadres
contact@kvsoo.be

Stamboeknummer
KBVB 6505

Rekeningnummer
BE52 7512 0717 9209 (AXA Bank)

Lokaal
Bistro Van Gogh - Torhoutsesteenweg 601 - Oostende

    Uw naam *

    Uw email *

    Uw bericht *