KVSOO delft onderspit in 1-3 nederlaag tegen Gentse vrienden van KVSGG

Op dinsdagavond 21 november 2023 om 20u stond de eerste voetbalwedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. De tegenstanders waren ons reeds bekend van onze laatste confrontatie eind april, toen we met 4-3 verloren na een knotsgekke wedstrijd. Deze keer was het kunstgrasveld van KSV Bredene het decor om deze stugge Gentse tegenstander te verwelkomen.

De wedstrijd werd deskundig geleid door #teamzeebroek, met onze President Bart Zeebroek in de hoofdrol, die tevens een puike prestatie neerzette. Hij werd bijgestaan door 2 ervaren mannen: Thomas Sanders en Mario Carette.  

Bij onze KVSOO mochten 2 nieuwe spelers hun debuut maken: Jonas Van Quakebeke en Liam Ducheyne. Onze coach Yenley Demaker startte op de linksachter en moest behoorlijk wat werk verrichten door de snelle Gentse flanken. De afwezigheid van tweelingbroers De Jonckheere zorgde ervoor dat de opdracht nog moeilijker werd. In de diepe spits was er plaats voor onze voorzitter Jan Boterberg.

De wedstrijd startte gelijkopgaand zonder hoge druk van beide teams. De eerste 10 minuten waren eerder een studieronde. Ook logisch, aangezien we als refs niet ieder weekend een balletje trappen. De eerste kans van de wedstrijd was voor de KVSOO, waarbij Beuck de handen van de Gentse doelman mocht testen na een afstandsschot. De tegenprik van de Gentenaars kwam er na een steekpass door de Oostendse verdediging. Joachim werd op snelheid gepakt, waardoor de Gentse aanvaller oog in oog kwam met onze doelman Christoff. Deze laatste verkleinde zijn doel goed en kon de bal uit de voeten van de tegenstander wegduwen. Na een schot uit een scherpe hoek dreigde de bal in doel te gaan. Maar dat was buiten Yenley gerekend, die een vroege openingsgoal kon voorkomen door de bal vlak voor de lijn weg te trappen.

Onze spits Jan toonde meteen zijn snelheid door de volledige helft van de tegenstander af te lopen. Tegenstander Pieter Verleysen kon hier niets tegen beginnen. Gelukkig voor de Gentenaars werd de bal door de Genste doelman in hoekschop verwerkt. Een eerste grote kans voor de thuisploeg!

Op het kwartier trapte Jeroen Platteau gevaarlijk richting het Oostendse doel, maar gelukkig stond er een sterke doelman tussen de palen. Christoff moest de KVSOO al een tweede keer redden van de 0-1 door de bal met de vuisten goed weg te boksen uit de gevarenzone. Een minuut later was het wel raak, nadat Louis De Coene in het Oostendse strafschopgebied mocht aanleggen op assist van Jarne De Winne. Hier kon de Oostendse doelman helemaal niets tegen beginnen.

Gent rook bloed en zette verder druk op de Oostendse verdediging. Na 20 minuten spelen was er een volgende grote kans voor de bezoekers. Gelukkig kon onze centrale verdediger Dempsey de bal voor de lijn redden. In de rebound ging de bal in hoekschop en was het gevaar geweken. Die andere ervaren Oostendse centrale verdediger, Joachim ‘kruljee voor de maten’ Huyghebaert, had ook zijn werk en moest achterin heel wat opkuisen.

Onze debutant Liam mocht snel invallen en deze bewees zijn waarde meteen. Een hoekschop vanop links werd door Liam op het hoofd van Kevin Blomme geschilderd. Deze kon de bal controleren en vervolgens op doel trappen.

In minuut 30 was er even opschudding nadat onze spits Jan in een onschuldig duel een hoofdwonde opliep. Al snel bleek dat de situatie ernstiger was dan gedacht, aangezien er veel bloed bij kwam kijken. Onze verzorger Birger ‘Bicky’ Janssens haalde meteen zijn verbandkoffer boven en kon er al snel voor zorgen dat het bloeden gestelpt werd. Naast zijn medische kennis heeft Bicky ook een sponsorcontract bij Pizza Hut, zo bleek toch na het zien van de reclame op zijn originele scheenbeschermers. Met een 0-1 tussenstand gingen we uiteindelijk de rust in.

Vlak na de rust moest Christoff al direct bij de pinken zijn, nadat Jeroen Platteau plots voor zijn neus stond en kon schieten. Gelukkig kon de sterke Oostendse doelman ervoor zorgen dat de KVSOO in de wedstrijd bleef. Oog in oog met de Gentse spits kon hij de 0-2 voorkomen. Sterk keeperswerk!

In minuut 40 liet Sven Kesteloot zich positief gelden op een afvallende bal. Hij nam de bal knap op de slof, die richting de rechterkruising voortbewoog. De Gentse doelman kon al eerder wat inspiratie opdoen van Christoff, en redde de bal knap. Zo werd de snelle gelijkmaker na de rust in de kiem gesmoord.

Yenley had duidelijk zijn werk op de linksback en presteerde boven de verwachtingen. Hij moest meermaals voor ‘stofzuiger’ spelen en haalde vaak de angel uit de Gentse tegenprikken. Ook debutant Liam liet zich een tweede keer gelden nadat hij een vrije trap op het hoofd schilderde van Beuck. Via een Gentse verdediger belandde de bal in hoekschop. Onze doelman Christoff moest ook een derde belangrijke redding maken na een Gentse tegenprik. Met een knappe beenveeg voorkwam hij nogmaals de 0-2.

De Oostendse druk werd alsmaar opgevoerd, wat ook zijn vruchten afwierp in minuut 70. Onze rechtsbuiten Zyon kon onze gehavende spits Jan in het straatje sturen. Oog in oog met de Gentse doelman wist onze voorzitter het hoofd koel te houden. De 1-1 gelijkmaker werd naast de doelman in doel geschoven. Knappe assist en afwerking van Zyon en Jan!

Lang konden de Oostendenaars niet genieten van de gelijkmaker, aangezien in minuut 73 de 1-2 tegen de netten werd getrapt door Jeroen Platteau. Deze laatste is een absolute sterkhouder van de KVSGG, die zich meermaals in de wedstrijd liet opmerken.

Twee minuten voor affluiten was de eer aan Simeon Killemaes om de doodsteek uit te delen aan de Oostendenaars. Na een blunder in de Oostendse defensie werd de 1-3 eindstand vastgelegd.

Dank aan iedereen voor de sportiviteit, faire wedstrijd en de leuke sfeer, zowel op als naast het veld! Een speciale dank ook voor het arbitrale trio #teamzeebroek. Bedankt Bart, Thomas en Mario om de wedstrijd in goede banen te leiden! Dank ook aan KSV Bredene voor het gebruiken van hun accommodatie en de lekkere broodjes na de wedstrijd.

Speelden voor onze KVSOO:

Christoff Van Goethem – Kjell Bouvry – Joachim Huyghebaert – Dempsey Degraeve – Yenley Demaker – Kevin Blomme – Kevin De Beuckelaere (KDB) – Sven Kesteloot – Zyon Ghysel – Birger Janssens – Jan Boterberg – Jonas Van Quakebeke – Liam Ducheyne

Interim-coach: Jasper Vitse

(843 keer bekeken)

Share