WORD SCHEIDSRECHTER IN 1 DAG

Hou je van voetbal? Hou je ervan om beslissingen te nemen? Beschik je over tal van leiderskwaliteiten? En zoek je engagement in een functie met verantwoordelijkheden? Aarzel dan niet langer! Word scheidsrechter, want zonder scheidsrechters, geen voetbal! Het is ook helemaal geen vereiste om al in het voetbal actief te zijn!

WIE KAN SCHEIDSRECHTER WORDEN?

Je hoeft slechts aan volgende voorwaarden te voldoen:

 • Je bent ten minste 15 jaar
 • Je bent aangesloten of je gaat je aansluiten bij een club van Voetbal Vlaanderen
 • Je bent fysiek paraat

Speel je al voetbal?
Dat is geen enkel probleem, je kan het voetballen en het arbitreren perfect combineren.

Ben je nog geen 15 jaar oud?
Neem contact op met een club die over een Referee Ambassador beschikt. Hij schat je mogelijkheden in en volgt je op tijdens je wedstrijden in U7-U13. Daarna ben je klaar om officieel aan de slag te gaan na het behalen van je diploma op de ééndagscursus R1D (Ref in 1 Dag).

HOE KAN JE SCHEIDSRECHTER WORDEN?

De scheidsrechtersopleiding wordt in alle provincies gegeven. De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel, waarbij je wordt begeleid door een opleider. Vervolmakingscursussen houden je op de hoogte van de laatste wijzigingen aan de spelregels.

Ook voor meisjes!

Om samen met de Red Flames de dynamiek en de groeiende evolutie in het vrouwenvoetbal te kunnen blijven volgen, hebben we nood aan meer damesscheidsrechters. Hou je van voetbal, dan is dit zeker iets voor jou!

WANNEER KAN JE SCHEIDSRECHTER WORDEN?

De volgende cursus in West-Vlaanderen gaat door op zaterdag 24 februari 2024. Het wordt een cursus REFEREE IN 1 DAY. De cursus zal doorgaan in het gebouw van HoWest – Rijselstraat 5 – 8000 Brugge. Tijdens een volledige dag ( 9u tot 16u30) krijg je alle theoretische- en praktische informatie om aan de slag te gaan als scheidsrechter. Tijdens de middagbreak is er een broodje en frisdrank voorzien.

Dagplanning: 

 • 8.00u tot 9.00u: Aankomst in Brugge, inschrijving en verwelkoming
 • 9.00u tot 11.00u: start cursus deel 1
 • 11.00u tot 11.30u: praktisch stuk op het terrein
 • 11.30u tot 12.00u: deel 1 examen
 • 12.00u tot 12.30u lunch (gratis broodje en drankje inbegrepen)
 • 12.30u tot 15.00u cursus deel 2
 • 15.00u tot 15.30u: deel 2 examen
 • 15.30u tot 16.00u: proclamatie
 • 16.00u: einde

Kan je er niet bij zijn op zaterdag 24 februari 2024? Geen probleem! Je kan de cursus ook volgen in een andere provincie op onderstaande data:

 • zaterdag 2 december 2023 in Sint-Truiden
 • zaterdag 27 januari 2024 in Genk
 • zaterdag 3 februari 2024 in Wilrijk
 • zaterdag 10 februari 2024 in Leuven
 • zaterdag 17 februari 2024 in Gent

Meer info: contact@kvsoo.be
Inschrijven: klik hier voor de link op de website van Voetbal Vlaanderen

VOORDELEN ALS SCHEIDSRECHTER

 • Je wordt lid van een leuke en gevarieerde vriendenkring met jonge en meer ervaren scheidsrechters / vrienden. De Oostendse vriendenkring heeft scheidsrechters in zowat alle reeksen van België: bij de jeugd, de reserven en de eerste ploegen! Van 4de provinciale tot aan de Jupiler Pro League. De Oostendse vriendenkring organiseert het jaar door tal van activiteiten, ze organiseren een maandelijkse vergadering met boeiende gastsprekers en ze trainen ook wekelijks samen op dinsdagavond op het Sportpark De Schorre.
 • Je hebt het beste zicht om de wedstrijd te volgen! Er midden in, tussen alle hoofdrolspelers.
 • Een onkostenvergoeding op basis van de categorie waartoe je behoort. ( minimum 25 € per wedstrijd) 
 • Een verplaatsingsvergoeding in functie van de gemaakte verplaatsing. ( minimum 7 € per wedstrijd) 
 • Een persoonlijke en officiële scheidsrechterskaart die je het recht geeft om gratis alle wedstrijden, georganiseerd door Voetbal Vlaanderen en KBVB, op Belgische terreinen, bij te wonen. Dus zowel de Rode Duivels, KV Oostende – Club Brugge als KWS Oudenburg – Union Zandvoorde.
 • Je krijgt gratis toegang tot het RefAssist systeem dat je in staat stelt snel te communiceren en informatie op te vragen.
 • Twee brochures: ‘Regels van het voetbalspel’ en ‘Onderrichtingen bij de regels van het voetbalspel’.
 • Het officiële kenteken van de scheidsrechters van de federatie.

(891 keer bekeken)

Share