Daguitstap 2024 + Inschrijving – zaterdag 8 juni 2024

Na een geslaagde Oost-West Vlaamse editie van 2023 trekken we er dit jaar terug op uit met onze favoriete vriendenkring. Dit jaar maken we een tocht naar het Franse Lens, waarbij we in onze heenrit ondergedompeld worden in de Poperingse hopgeschiedenis. De dag sluiten we in schoonheid af met een gezellig diner in het Kortrijkse. De daguitstap staat in het kader van cultuur, ontspanning en sport. En dit alles in combinatie met een vleugje gastronomie. Hieronder kan je het programma terugvinden:

    08:45  Afspraak aan Bistro Van Gogh
We verzamelen rond 8u45 aan de bistro Van Gogh, zodat we om 8u55 stipt kunnen vertrekken naar onze eerste stop in Watou. Wees gerust, jullie moeten nog niet ontbeten hebben. Wij zorgen voor de nodige spijs en drank op de bus.
    08:55  Vertrek richting Poperinge
Iedereen krijgt een lekker ontbijtzakje bij vertrek. We brengen dit jaar een bezoek aan het Hopmuseum in Poperinge. Onze bierkennis wordt alsmaar aangescherpt! In het verleden bezochten we reeds de brouwerijen van Liefmans, Stella en Omer.
    10:00  Bezoek aan Hopmuseum mét 2 degustaties
We vliegen er meteen in! Een rondleiding met degustatie in hopmuseum te Poperinge. We ontdekken er de rijke geschiedenis van de hoppepluk en Belgische biercultuur. Tijdens de rondleiding worden we getrakteerd op 2 degustatiebiertjes en streekhapjes.
    12:00  Broodjeslunch nabij Hopmuseum
Van al die hop zullen onze magen ongetwijfeld beginnen knorren. Na het bezoek met degustatie is er keuze tussen een broodje smos, kip curry of vegetarisch. Na de lunch in hartje Poperinge zijn we klaar voor onze trip naar Noord-Frankrijk.
    13:00  Vertrek naar Lens
We verplaatsen ons naar het historische Lens. De stad kende een sterke groei na de ontdekking van steenkool in 1848. Daarna werd het echt een mijnwerkersstad. Daarnaast is Lens ook een bekend gezicht op cultureel vlak, met het befaamde Musée du Louvre-Lens.
    14:30  Entrez dans les coulisses du stade Bollaert-Delelis
We bezoeken de thuisbasis van RC Lens, de Franse eersteklasser die opgericht werd in 1906. Het stade Bollaert-Delelis werd gebouwd in 1932 en heeft een capaciteit van maar liefst 38 223. Loïs Openda schitterde hier voor zijn transfer naar RB Leipzig.
    16:30Vertrek naar Kortrijk
Na het stadionbezoek zetten we koers richting Kortrijk, waar we omstreeks 18:00 aankomen. We kunnen even de binnenstad verkennen, om vervolgens in hartje Kortrijk aan tafel te schuiven voor een gezellig diner in een Italiaans restaurant.
      18:30  Avondmaal in restaurant Riverso
Na het stadsverkenning zullen de magen beginnen knorren en komen we terecht in restaurant Riverso. Hier worden we even ondergedompeld in de Italiaanse cultuur, met wat tapas-to-share en een lekkere pasta of pizza. Buon appetito!
    20:30  Vertrek naar huis met KVSOO tombola
Geen KVSOO-daguitstap zonder onze jaarlijkse KVSOO-tombola met gekke moppen, onder leiding van ons tombolameisje Tahnee. Altijd prijs, of toch bijna! De ambiance op de bus wordt verzekerd, zangtalent hebben we genoeg! 😉
    21:45  Aankomst in Oostende
Oost, west, thuis best. Na een geslaagde dag komen we tegen 21u45 terug in onze vertrouwelijke Koningin der Badsteden terecht. Het einde van een spannende dag!

Leden en partner betalen voor deze dag €45, niet-leden €70

Schrijf je nu snel hieronder in.

  Voornaam *

  Familienaam *

  Naam contactpersoon *

  E-mail contactpersoon *

  Keuze Lunch

  broodje smosbroodje kip currybroodje Vegetarisch

  Keuze Diner

  Pasta Naboli (veggie)Pasta BolognaisePasta CarbonaraPizza Margherita (tomatensaus, mozzarella, oregano)Pizza Funghi(tomatensaus, mozzarella, champignong, oregano)Pizza Calabria(tomatensaus, mozzarella, champignong, pikante salami, tabasco, oregano)

  Opmerkingen


  OPGELET!!
  In het geval van een laattijdige annulatie kunnen enkel de kosten die KVSOO zelf kan recupereren, in mindering gebracht worden.


  Privacy
  Ik weet dat de KVSOO deze gegevens enkel verwerkt voor de goede organisatie van deze activiteit.


  Ik weet dat er op deze activiteit sfeerfoto's gemaakt zullen worden.

  Bekijk ons privacybeleid

  (919 keer bekeken)

  Share