KVSOO verkent Oost- en West-Vlaanderen tijdens daguitstap 2023

Na een geslaagde editie 2022 in het Brabantse trok onze favoriete vriendenkring er dit jaar terug op uit met een mooie groep. De daguitstap is de traditionele afsluiter van het KVSOO-seizoen, waarbij amusement en het groepsgevoel centraal staan. Dit jaar trokken we richting het zuiden van West-Vlaanderen, om vervolgens een tussenstop te maken in de provinciehoofdsteden van Oost- en West-Vlaanderen: Gent én Brugge!

Het goeie weer was alvast besteld en van de partij! Om 8u30 vertrokken we met de bus onder een stralend lentezonnetje vanaf de Bistro Van Gogh richting Kortrijk. Nadat we de innerlijke mens versterkt hadden met enkele ontbijtkoeken van bakkerij Van Parijs, waren we klaar voor onze eerste stop aan de brouwerij van Omer te Bellegem. Nadat we een unieke kijk achter de schermen van de brouwerij kregen, was het tijd voor een schenkinitiatie. Het belangrijkste van het brouwerijbezoek werd niet uit het oog verloren: de degustatie! Oefening baart kunst, vertelde onze ervaringsdeskundige meneer Braeckevelt.

Het gloednieuwe Ypra-bier van hoge gisting werd door iedereen gesmaakt. Ook de belegde broodjes zorgden voor een krachtboost, zodat we klaar waren voor het goed gevulde namiddagprogramma. We verlieten de brouwerij van Omer Vander Ghinste en zetten koers richting Waregem, waar om 13u30 een stadionbezoek van SV Zulte Waregem gepland stond.

Plots kwam Jori aan het stadion toe met zijn koersfiets, ondanks het feit dat hij wat ziekjes bleek en hierdoor de bus miste. Hoe hij dit voor mekaar kreeg, zal echter een raadsel blijven. Twee ervaren gidsen gaven ons een kijkje achter de schermen in de kleedkamers, het veld, VIP-gedeelte en Skybox. Na het stadionbezoek kregen we ook een inkijk in het oefencomplex. De gigantische fitnessruimte, sauna, cinema en het zwem- en ijsbad moeten er zeker voor zorgen dat de spelers van deze traditieclub klaargestoomd worden volgend seizoen.

Na het stadionbezoek maakten we de trip naar de ‘stad van de Neuzekes’. Er stond een uitgestippelde wandelzoektocht op het programma, die in groepjes werd uitgevoerd. Om niet gedehydrateerd te geraken, werd op regelmatige basis een tussenstop gemaakt. De kenners onder ons wisten waar we moesten zijn!

Omstreeks 18u15 verzamelden we terug aan de bus voor onze laatste stop in Brugge. Tijd voor de KVSOO-tombola en grappen met tombolameisje Tahnee. Tijdens deze rit kon een optreden van de KVSOO-Romeo’s echter niet ontbreken. Hiermee werd de bus meteen in vuur en vlam gezet. Eenmaal toegekomen in Brugge begonnen de magen te knorren. Goed nieuws: op het menu stonden ribbetjes à volonté in Bones!

Tegen 22u30 kwamen we terug aan bij onze vertrouwde Bistro Van Gogh in Oostende. Iedereen kreeg nog een geschenk van Omer mee naar huis met drie lekkere biertjes. Een leuk aandenken aan een geslaagde dag! Bedankt aan iedereen die deelnam!

Foto’s van onze daguitstap kan je bekijken in het foto album op onze website.

(1217 keer bekeken)

Share