KVSOO wint de generale repetitie voor de finaledag!

Op dinsdag 26 april 2022 stond de generale repetitie op het programma voor de finaledag van begin mei. De derby tussen Brugge en Oostende moest de laatste waardemeter worden voor onze selectie. Er zaten meteen enkele verrassingen in de selectie van succescoach Nick Senecaut. Zo maakte ‘silver fox’ Monteny zijn heroptreden en de broertjes De Jonckheere maakten hun debuut.

De intenties van Oostende waren meteen duidelijk: het Brugse geweld bij de keel grijpen en snel proberen te scoren. Dat lukte wonderwel want na een knappe assist werkte Jasper Vitse heerlijke af: binnenkant paal en 1-0. Het begin was veelbelovend maar Brugge herstelde de balans snel in de wedstrijd. Op een snelle tegenaanval haakte Ian Polus zijn belager in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Gelukkig is onze doelman van wereldklasse en hij stopte de strafschop van de Bruggelingen. Vier minuten later was het echter wel raak en Brugge maakt gelijk.

We gingen rusten met een 1-1 gelijkspel. De tweede helft was nog maar net begonnen of iedereen werd opgeschrikt door een geniale ingeving van Steve Decloedt. Hij haalde verwoestend uit van buiten de zestien, maar zijn schot strandde op het kruising. Dit was een wereldgoal geweest! Gelukkig was het slechts uitstel want in de 2de minuut van de tweede helft was het toch raak. Na een knappe assist van Victor Ceulemans kon Jason De Jonckheere de 2-1 binnen trappen. We stonden echter meteen terug met de voeten op de grond. Joachim Huyghebaert trapte een gat in de lucht en de Brugse aanvaller profiteerde meteen door de 2-2 binnen te trappen. De Oostendse trein bleef echter op de rails en in de 3de minuut van de tweede helft stonden we terug op voorsprong na een knappe actie van Matthias De Jonckheere: 3-2. Het was duidelijk dat de gebroeders in form waren want enkele minuten later stond het 4-2 na een mooie plaatsbal van Jason. Oostende bleef vlot combineren en vond steeds meer de ruimte in de Brugse afweergordel. Na alweer een knappe aanval over verschillende stations maakte Jason De Jonckheere er 5-2 van.

Oostende controleerde de partij en leek de wedstrijd uit te spelen. Het werd echter nog even spannend toen Brugge er in de 22ste minuut nog 5-3 van maakte na een ingestudeerd nummertje bij een inworp. De Oostendse troepen bleven echter overeind en 5-3 werd de einduitslag. Een goede repetitie voor de finaledag op 7 mei in Wingene.

Dank aan iedereen voor de sportiviteit en de leuke sfeer op en naast het veld veld!

Oostende: Christoff Van Goethem, Mathias De Jonckheere, Jason De Jonckheere, Adnan Hakeem, Joachim Huyghebaert, Kevin Monteny, Sven Kesteloot, Martijn De Langhe, Steve Decloedt, Ian Polus, Victor Ceulemans, Jonas Debruyne, Kevin Debeuckelaere, Dempsey De Graeve, Jasper Vitse, coach Nick Senecaut en afgevaardigde Ashly Braeckevelt

Brugge: Niek Provoost, Bjorn Dewulf, Tom Patrouille, Cedo Carpels, Jens Coussement, Killian Vandaele, Joran De Zaeyer, Yari Castelein, Jay Vanhou, Nico Neirynck, Thibe Peereboom, Florian Vandenabeele, Thomas Fiers, Seppe Vandenabeele, Branco De Decker, David Bentein en afgevaardigde Toon Bonduel.

Scheidsrechters: Jan Boterberg, Thomas Sanders & Bart Bouton.