KVSOO eindigt 9de op de finaledag in Wingene!

Op zaterdag 7 mei 2022 stond de welgekende ‘finaledag’ op de planning. Het jaarlijkse voetbaltornooi werd dit jaar georganiseerd door de vriendenkring van Tielt.

KVSOO werd in poule A geplaatst samen met Tielt, WASO, Vlaamse Ardennen, KVBS en Westkust. Poule B bestond uit de Rodenbachfluiters, KVSK, KVSGG, KVSMO en KVSIPO.

Coach Yenley Demaker had zijn selectie gemaakt en riep de volgende 10 spelers op: Adnan Hakeem, Victor Ceulemans, Jasper Vitse, Martijn de Lange, Ian Polus, Sven Kesteloot, Matthias DeJonckheere, Christoff Van Goethem, Joshua Symoen en Demspey Degraeve.

Onze eerste match werd gespeeld tegen de Brugse vriendenkring die klaar waren voor een revanche nadat ze vorige week verloren tegen ons. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen vergaten om het af te werken. Uiteindelijk scoorde Brugge door een afgeweken bal op een eigen speler waarbij onze doelman verrast werd. Eindstand 1- 0, in de shoot-outs werd het 2-2.

De 2e wedstrijd werd gespeeld tegen Tielt. Coach Yenley veranderde van opstelling waardoor er meer kansen werden gecreëerd, alleen vergaten de spitsen het af te werken. Bij een lange bal van Tielt kopte onze laatste man Sven onder de bal door waardoor de spits van Tielt één op één met onze doelman kwam en scoorde. Al snel had onze ploeg een antwoord daarop klaar waarbij Matthias een vrije trap binnen trapte. Eindstand 1-1, in de shoot-outs werd het 1-1.

De 3e wedstrijd van de voormiddag werd gespeeld tegen WASO. KVSOO begon zwak aan de wedstrijd waardoor het al rap 2-0 werd. Oostende werd wakker en begon druk te zetten waarbij na een mooie aanval Matthias de 2-1 binnen trapte. Kort daarna speelde WASO onze verdediging uit verband en werd het 3-1. KVSOO wist wat te doen en ging meteen terug in de aanval. Na wat gemiste kansen werd uiteindelijk toch nog gescoord, Martijn maakte de 3-2 en net voor het einde zorgde Jasper voor de 3-3, wat ook de eindstand werd. In de shoot-outs werd het 1-1.

Na de pasta-break stonden de vrienden uit de Vlaamse Ardennen op het menu. De Vlaamse Ardennen hadden op dat moment alle wedstrijden gewonnen dus we wisten waar we ons aan konden verwachten. De bezoekende ploeg kwam op voorsprong na wat tikkie-taka-voetbal. Maar daarop volgde al rap de gelijkmaker van Matthias. Na een mooie actie langs de flank wist Jasper de 2-1 te scoren. Maar daarop volgde al rap terug een tegen doelpunt van de bezoekende ploeg. KVSOO had dan de kans om terug op voorsprong te komen nadat Matthias foutief werd afgestopt in het strafschopgebied. Matthias nam de shoot-out voor zijn rekening maar werkte jammer genoeg af op de keeper. De Vlaamse Ardennen gingen daarna volop in de aanval en onze rechtsachter werd door de snelheid verrast waardoor ze de 2-3 scoorden. In de shootout’s werd het 2-2.

Na de poule wedstrijden speelden we onze laatste 2 wedstrijden voor de plaatsen. We speelden voor plaats 9 tot 11. Onze tegenstanders waren WASO en de vriendenkring van Roeselare.

Onze eerste wedstrijd was tegen WASO. KVSOO ging uit op revanche en wou deze wedstrijd winnen. KVSOO ging volop in de aanval en probeerde te scoren. Jammer genoeg wisten sommige spelers nog altijd het doelkader niet staan en werden er een paar ballen over getrapt. Dempsey wou eens zijn kunsten boven halen en probeerde met een omhaal te scoren op voorzet van Matthias, hij trapte een gat in de lucht. Gelukkig wist Matthias het doelkader wel te vinden en werd het 1-0. Sven wou dan ook eens zijn afstand schot boven halen en scoorde zo de 2-0. In de schoot-outs werd het 2-1.

In onze laatste wedstrijd, waarbij we het opnamen tegen de vriendenkring van Roeselare werd onze keeper Christoff vervangen door Sven. KVSOO ging in deze wedstrijd opnieuw volop in de aanval maar vergat weer te scoren. Gelukkig wist Matthias het doel nog staan waardoor het 1-0 werd. Daarop volgde een versnelling van Roeselare waarbij ze de 1-1 scoorden. Er werd opnieuw heel wat kansen gemist maar op het einde van de wedstrijd trapte Matthias de 2-1 binnen. In de shoot-outs werd het 3-2.

KVSOO strand uiteindelijk op de 9e plaats.

Bedankt aan de vriendenkring van Tielt voor de puike organisatie.

(1609 keer bekeken)

Share