KVSOO pakt zevende plaats op finaledag

Een verslag door Richard Doeven:
—————————————————————————–

Het begrijpen en waarderen van dit verslag helpt als je het liedje “10 kleine visjes” kent

Liesjesmodus aan

13 kvsoo-ertjes gingen weg van de zee
Het is goed zegt Jasper, maar ik ga toch niet mee
Ik heb mijn rechtervoet pijn gedaan
En op dat maanveld gaat dit echt niet gaan (7x)

12 kvsoo-ertjes ging weg van de zee
Het is goed zei Arjen, maar ik ga niet mee
Ik moet zondag fluiten in de play-off
En dat vind ik pas echt heel tof (7x)

11 kvsoo-ertjes ging weg van de zee
Het is goed zei Joshua, maar ik ga toch niet mee
Ik mag niet van mij mama , zij is de baas
Neen, ik mag echt niet, mijn naam is haas (7x)

10 kvsoo-ertjes ging weg van de zee
Het is goed zei Ashly, en ik wil echt wel mee
Maar met mijn zatte kloten viel ik wel met mijn vélo
Dus ja, ik ben maar een halve pipo (7x)

Liesjesmodus pauze

Uiteindelijk bereiken nog volgende negenenhalve kvsoo-ertjes het landelijke Stasegem om het beste van zichzelf te geven:
Thomas Sanders, Adnan Hakeem, Vincent Tourlemain, Steve De Clercq, Joachim Huyghebaert, Yenley Demaeker, Jori Toreele, Kevin Debeuckelaere, Richard Doeven en een esthetisch beschadigde Ashly Braeckevelt

Een kwantitatief beperkte Oostendse delegatie dus in het pittoreske Mariëtte Van Pamelghem stadion.
KSVOO had nog iets goed te maken in Stasegem en kreeg daartoe meteen de kans door revanche te nemen in een heruitgave van de finale van vorig jaar.

Een gemotiveerde speler-coach Thomas Sanders las zijn spelersgroep voor uit zijn succesrijk kookboek: een stevige deeg van Catenaccio, een vulling van Deutsche Gründlichkeit , afgewerkt met Braziliaanse Samba-kruiden.
Het recept van chef-kok Sanders werkte wonderwel. Een goed georganiseerd KVSOO nam meteen het initiatief en via Vincent Tourlemain kwamen de Oostende refs verdiend op voorsprong. Eénmaal ontsnapte Ieper door de stevige Oostendse defensieve linies maar de Ieperse spits schrok zich duidelijk een hoedje van de imposante verschijning van de Oostendse doelman, die , althans qua morfologie, verdacht leek op de jongere broer van de “Bolle van Zwolle”, ook wel gekend als de legendarische Nederlandse doelman Piet Schrijvers uit de jaren tachtig.. Kortom, Richard keerde de doelpoging.
KVSOO bleef de volle wedstrijd geconcentreerd, speelde als een collectief en Yenly Demaker verdubbelde de score. Twee nul was de eindstand.
Ook in de shoot-outs trok Oostende aan het langste eind. Richard en Thomas zetten hun poging om, en Richard zelf keerde 2 Ieperse pogingen.

Liedjes modus hervatten

9,5 ksvoo-ertjes gingen weg van de zee
Het is goed zei Thomas maar ik doe maar even mee
Want na de eerste wedstrijd blesseer ik mijn been
En dat betekent nog negen spelers min één (7x)

Liedjes modus pauze

Exit Thomas Sanders, en dan was de prélude van de Oostendse zwanenzang. Na het kookboek van Thomas Sanders was het helaas tijd voor het Blunderboek van Richard.
Oostende gaf geen kans weg tegen Tielt, maar datzelfde Tielt scoorde wel toen de Oostendse goalie zich miskeek op een botsende bal. Comedy Capers in Stasegem, en Mariette Van Pamelghem begon terstond te wenen. Het regenbuitje was wel goed voor het voetbalveld. KVSOO kreeg nog wel kansen, maar onder meer een poging van Adnan raakte de paal.
Richard herpakte zich wel in de shoot-outs. Hij pakte er opnieuw 2 terwijl Oostende er 2 scoorde, waardoor Oostende de shoot-outs won en al zeker was van de tweede plaats in de poule en zich verzekerde van de kwartfinales.

In de namiddag kwam KVSOO uit tegen de scheidsrechters uit Groot-Gent in de kwartfinale.
Oostende speelde oerdegelijk, gaf amper een kans weg maar vergat tot tweemaal toe te scoren. Eerst miste Yenley onbegrijpelijk en moederziel alleen aan de tweede paal, en even later schoot hij een open doelkans op de rug van de keeper. Verdachte missers die aan de zaak Yé deden denken …
Shoot-outs en daarin miste Kevin Debeuckelaere voor de tweede wedstrijd op rij zijn shoot-out. Kevin zou het hele tornooi niet éénmaal de netten bol zetten. Sinds hij in onder aanneming voor de NMBS werkt, kent zijn productiviteit een neerwaartse trend, aldus kritische commentatoren.
Gent won de shoot-outs met 2-1, enkel Richard scoorde zijn shoot-out, maar hij wist er ditmaal maar één tegen te houden. Onvoldoende, en zo was Oostende veroordeeld om te spelen voor de plaatsen 6-10.

Liedjes modus hervatten

8,5 kvsoo-ertjes gingen weg van de zee
Het is goed zei Adnan, maar ik speel niet de hele dag mee
Want die van Gent zullen mij van het veld schoppen
En dan is mijn tornooi naar de knoppen (7x)

7,5 kvsoo-ertjes gingen van de zee
Het is goed zei Jori, maar mijn fitheid valt niet mee
Het gaat helemaal niet zo goed met mijn knie
Ik speel misschien maar een match of drie (7x)

Liedjes modus pauze

Het blessureleed bleef aanhouden, opeens had KVSOO nog maar 6 fitte spelers meer. Even werd geopperd om van ploegafgevaardigde Ashly een veldspeler te maken, maar na een collectieve slappe lach werd deze denkpiste wijselijk en snel verlaten.

Een mutatie in het elftal drong zich noodgedwongen op. De geblesseerde Jori trok het keeperstenue aan, terwijl Richard als targetman in de spits werd gezet.
KVSOO begon niet onaardig tegen Menen. Richard schakelde drie man uit en gaf Kevin een vrijgeleide voor doel, maar Kevin besloot op de uitstekende Menense doelman.
Jori deed zijn best in de goal maar stond door zijn blessure maar op één been te keepen, en Menen scoorde tegenvoets, de snoodaards.
KVSOO zette alles op alles, maar alle doelpogingen liepen verkeerd af. Menen counterde twee maal gevat. 0-3 was de pijnlijke en overdreven score.

Liedjes modus hervatten

7,5 kvsoo-ertjes ging van de zee
Het is goed zei Jori, maar mijn oren werken niet mee
Ik had niets over die laatste match gehoord
En dus had hij te vroeg in de douche gescoord (7x)

Liedjes modus pauze

Voor de wedstrijd van de 7de en 8ste match moest Oostende het opnemen tegen refs Westkust. Een derby dus. Bijkomend probleem: Jori had zich al gewassen en was niet meer beschikbaar.
De geblesseerde trainer-coach Sanders nam de handschoenen aan. KVSOO wou nog éénmaal tonen wat ze waard waren en speelden de collega’s uit Veurne en omstreken van het veld.
Yenley scoorde twee maal en kroonde zich tot topschutter van de ploeg. Een voorzet van Richard werd in eigen doel verwerkt door de Westkusters en ook Joachim scoorde nog twee keer.
5-0 en daarmee was Thomas Sanders de enige ongeslagen doelman van het tornooi. Een beetje zoals Eric Deflandere tijdens het EK van 2000.

Zo eindigde KVSOO op een zevende plaats op twaalf deelnemende ploegen.

Liedjes modus hervatten

10 kvsoo-ertjes ging terug naar de zee
En brachten een trofee en mooie herinneringen mee
10 echte vrienden, ze waren heel erg tevréé
Maar volgende keer moeten er toch een paar extra mee

Liedjes modus uit !

Dank aan de Kortrijkse refs voor de uitstekende organisatie van het tornooi. KVSOO is er volgend jaar graag weer bij !

Alle foto’s kun je bekijken in onze fotogalerij.

(3191 keer bekeken)

Share