Daguitstap 2017: verslag + foto’s

Op zaterdag 20 mei stond de jaarlijkse daguitstap op het programma. Deze keer was er een gedeelte in onze eigen thuisstad Oostende, waarna we richting de Vlaamse Ardennen trokken. Het goeie weer hadden we alvast mee. Het werd een TOP-dag!

Vroeg in de ochtend om 7u45 werden we met z’n allen verwacht in het vakantieverblijf Vayomundo, op de zeedijk in Oostende. Daar konden we aanschuiven voor een uitgebreid ontbijtbuffet.

Vanuit Vayomundo maakten we in het stralende zonnetje een korte wandeling richting de Versluys arena. We maakten even tijd voor wat kiekjes.

In een rondleiding doorheen de Versluys Arena, konden we alle onderdelen van het vernieuwde stadion zien. Van de Business Seats, tot de kleedkamer s van de spelers en scheidsrechters. We werden door KVO ook nog getrakteerd op een leuke goodie bag. Bedankt KVO!

Op de parking nabij de Versluys Arena, stond onze bus al op ons te wachten. Klaar voor het vertrek richting hartje Oudenaarde. De rit werd opgefleurd door onze eigen charmezangers. De sfeer zat er goed in.  Eenmaal aangekomen in Oudenaarde, konden we alvorens het bezoek aan het museum “Centrum Ronde Van Vlaanderen” in “De Flandrien” smullen van een “Bord van Briek” vergezeld met een “Flandrien” biertje.

Na de middagmaaltijd was het tijd voor het museum bezoek in het centrum. Waar we alle details over de Ronde Van Vlaanderen te weten kwamen. Ook leuk was dat er een klein gedeelte gewijd was aan de Giro D’Italia, die momenteel aan de gang is in Italië. Het museumbezoek kon je best wel intensief noemen…

Na het museumbezoek en enkele Kwaremont biertjes, was het tijd voor de zoektocht naar het Rode (of was het roze?) wagentje. Via de leuke zoektocht, leerden we het centrum van oudenaarde wat kennen. Er konden enkele mooie kiekjes getrokken worden, in het prachtige weer.

Na een dorstlessende pauze wandelden we via én over de schelde naar brouwerij Liefmans. De lokale brouwerij die vooral gekend is van zijn lekkere Kriekbier. Liefmans is momenteel in handen van de groep Duvel Moortgat. Ook heel wat andere weetjes kwamen aan bod in de boeiende rondleiding doorheen de fabriek. Dat de rondleiding eindigde met een (heus) aantal proevertjes, viel uiteraard in de smaak! Deze zomer worden bij onze leden en sympathisanten ongetwijfeld heel wat “Liefmans on the rocks” geserveerd. Ten huize Jasper, wellicht ook met ijs.

Voor het sportieve gedeelte van de dag, trokken we naar de Oude Kwaremont. Een monument in de Ronde Van Vlaanderen. De beklimming te voet, was kort maar krachtig. Fraaie beelden konden worden gemaakt in deze prachtige omgeving van de Vlaamse Ardennen. (foto Bart Zeebroek)

Boven op de Oude Kwaremont, was het meteen tijd voor de afsluiter van de dag.  Een lekkere soep, gevolgd door Vol-au-vent met frietjes à volonté maakten de daguitstap bijna compleet.

Compleet was de daguitstap nog niet, want ons tombolameisje Tahnee moest nog de jaarlijkse bustombola verzorgen. Met tussendoor wat mopjes over aapjes met bananen, werden heel wat nuttige prijzen verloot. Proficiat aan de winnaars!

Een dag vol ontspanning, weetjes, amusement, eten en drinken. Kortom, opnieuw een geslaagde daguitstap.

Alle foto’s kunnen jullie bekijken in onze fotogalerij: http://fotogalerij.kvsoo.be/#!album-82

Tot volgend jaar!

(4368 keer bekeken)

Share