Verslag daguitstap en foto’s

Op zaterdag 24 mei 2014 stond de langverwachte ‘KVSOO daguitstap’ op het programma. Na de binnenlandse trip richting Limburg vorig jaar, trokken we nu de grens over richting Nord-Pas-de-Calais voor een bezoek aan Noord-Frankrijk.

De weergoden leken ons bij vertrek in Oostende niet echt gunstig gezind want de regen viel met bakken uit de lucht. Er viel zelf zodanig veel regen dat twee van onze leden bijna wegspoelden. Gelukkig kwamen ze – met enige vertraging – toch aan bij onze bus.
Na een korte tussenstop voor een lekker ontbijt kwamen we tegen 9u aan in Valenciennes voor een bezoek aan het prachtige ‘Stade du Hainaut’. Tijdens deze rondleiding doorliepen we alle ruimtes van het stadion.

groepsfotoOnze volgende afspraak hadden we rond 11.30u in Arras voor een bezoek aan het oorlogsmonument ‘Carriere Wellington’. Een indrukwekkende ondergrondse tentoonstelling leerde ons meer over één van de grootste offensieven van de eerste wereldoorlog. Na een boeiende en interactieve gidsbeurt trokken we richting Café L’Etrier voor een lekker middagmaal in een typisch Frans kader.
Nadat de buiken gevuld waren reed onze buschauffeur Isabelle richting Roubaix voor een wandeling in- en rond de wielerpiste(s) van Roubaix. Onderweg werd een ‘WK-QUIZ’ gehouden met enkele leuke Rode Duivels gadgets. De piste in Roubaix sierde in zijn eenvoud en nostalgie.

Onze laatste afspraak van de dag lag in Restaurant de Vlasblomme te Kortrijk voor een lekkere maaltijd om deze daguitstap op een culinair hoogstaande manier af te sluiten. De alles-moet-weg-tombola op de bus zorgde nog voor enkele ludieke taferelen.

De dag eindigde zoals hij begon: met openstaande hemelsluizen in Oostende. Gelukkig kon iedereen terugblikken op alweer een meer dan geslaagde daguitstap met onze favoriete vriendenkring.
Op naar een volgende editie! De datum kan je alvast nu al in jullie agenda’s noteren: zaterdag 30 mei 2015.

Alle foto’s zijn natuurlijk te bekijken op onze fotopagina!

(2867 keer bekeken)

Share