Verslag finaledag in Zonnebeke

Op zaterdag 11 mei 2013 was Zonnebeke het schouwtoneel van de jaarlijkse hoogdag voor de West-Vlaamse voetballende scheidsrechters.
De vriendenkring van Ieper was dit jaar de organisator van de finaledag!
KVSOO had een goede generale repetitie gehad tegen Roeselare en zakte vol vertrouwen af richting de Westhoek. De 10-koppige selectie bestond uit: Nathan Billiau, Jan Boterberg, Joachim Huyghebaert, Jeroen Bernard, Arjen Cordier, Benny Beyen, Thomas Sanders, Bart Zeebroek, Kevin Debeuckelaere en Gino Vyvey! De afgevaardigde van dienst was Ashly Braeckevelt en Katrien Ollieuz was mee als supporter van onze ploeg!

Na een heerlijk ontbijt in ons lokaal ‘Bistro Van Gogh’ en een kort bezinningsmoment aan het Canadese herdenkingsmonument in Zonnebeke kwamen we tegen de middag aan! KVSOO was ingedeeld in een poule met Menen en Veurne. De eerste wedstrijd stond om 12u op het programma tegen de topfavoriet: Veurne. De winnaar van de afgelopen jaren stond opnieuw met een sterke ploeg op het veld en KVSOO zou meteen weten wat de ambities mochten zijn vandaag! KVSOO begon als een sneltrein aan de wedstrijd en voetbalde de ene goede kans na de andere bijeen. Veurne hapte naar adem en op het einde van de eerste periode kwam de verlossing. Jeroen Bernard kon de 1-0 scoren. Na de rust was het opnieuw KVSOO die de match beheerste en we konden zelf de score verdubbelen via opnieuw Jeroen Bernard. Veurne kwam toch steeds beter in de match en had nu ook enkele goede kansen. Kort voor het einde kon men de aansluitingstreffer scoren, maar het kalf was al verdronken.

De tweede match speelden we meteen na onze vorige match tegen onze vrienden uit Menen. Ondanks een sterk begin van Menen kwam KVSOO toch steeds beter in de wedstrijd. Net voor de rust viel te bevrijding en Jan Boterberg maakte er 1-0 van. Net na de rust maakte Gino Vyvey er met een knappe rush op links 2-0 van! Het slotakkoord was voor Kevin Debeuckelaere. Hij kon een rebound controleren en reageerde gevat met een lage schuiver. De 3-0 eindstand stond op het bord! KVSOO was poulewinnaar en zou het in de halve finale opnemen tegen de vriendenkring van Tielt.

De vermoeidheid sloop al langzaam in onze gelederen maar daar was in de eerste periode nog niets van te merken. Na enkele mooie combinaties kon KVSOO snel 2x scoren via Jan Boterberg. Voor het eerste doelpunt was een mooie teamprestatie na een knappe aanval via 3 verschillende stations! De ruststand (2-0) bleef helaas niet lang op het bord staan en Tielt kwam terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer: 2-1. KVSOO was even van slag en kon geen goede pass meer geven. Tielt rook bloed en ging op het gaspedaal staan met als gevolg dat de 2-2 snel volgde. KVSOO was in deze wedstrijd echter dodelijk efficie├źnt en na een knappe doorsteekpas van Bart Zeebroek kon Jan Boterberg de 3-2 binnentrappen. Tielt kon geen vuist meer maken en KVSOO stond opnieuw in de finale.

De tegenstander in de finale zou de Roeselaarse vriendenkring worden die na een spannende halve finale de maat nam van Kortrijk. Ondanks het mentale voordeel die de KVSOO had na de gewonnen oefenmatch van enkele weken terug waren de bookmakers nu toch minder enthousiast. We hadden in de voorgaande matchen al veel moeten geven en het vet leek wat van de soep. Toch gingen we er vol voor in de hoop om de beker mee naar zee te nemen! De match ging gelijk op maar het was toch vooral Roeselare die het meeste balbezit had. Ze kwamen op een diefje op voorsprong na een heerlijke goal: 1-0. Een voorzet waaide prachtig in de verste winkelhaak binnen. Oostende probeerde wel maar er zat te weinig beweging in onze ploeg. Roeselare daarentegen speelde wel nog gezwind en kon zelf nog uitlopen tot 2-0… Opnieuw een tweede plaats voor de KVSOO, die zich stillaan de ‘Poulidor van West-Vlaanderen’ mag beginnen noemen!

Hieronder kan je nog eens de volledige uitslag vinden:
1. Roeselare
2. OOSTENDE
3. Tielt
4. Kortrijk
5. Ieper
6. Veurne
7. Gistel
8. Brugge
9. Menen

We mogen echter zeer trots en fier zijn op onze vriendenkring en op onze equipe die aanwezig was in Zonnebeke! We speelden een zeer fair tornooi, iedereen heeft veel plezier beleefd en er werd veel gelachen en bijgepraat! Op naar volgend jaar…

En natuurlijk mogen de foto’s niet ontbreken:

http://fotogalerij.kvsoo.be/#34

(3259 keer bekeken)

Share