KVSOO verliest veldslag op Brugse akkers met 6-4!

Op dinsdagavond 21 februari 2023 vond de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen plaats. De gladiatorenstrijd tussen de Brugse vrienden en de KVSOO vond plaats op de velden van KSV Varsenare. De vorige ontmoeting in het Brugse dateert al van 8 november 2017, toen werd het 2-2. De afgelopen confrontaties met de KVBS gaven ons telkens een boost van zelfvertrouwen. In april vorig jaar speelden we de Bruggelingen thuis naar huis met een 5-3 pandoering.

Nog voor de match begon, werd coach Yenley Demaker al wat nerveus omdat captain Joachim, of ‘Kruljee’ voor de vrienden, werd opgehouden door een openstaande brug. Bij de Bruggelingen waren veel zieken en geblesseerden, waardoor de wedstrijd niet op een volledig plein werd gespeeld. Een aanpassing in het tactische plannetje van de coach zorgde voor een shock-effect bij de Bruggelingen. Al vanaf de opwarming werden de Bruggelingen ietwat op het verkeerde been gezet. Tijdens het afwerken op doel gingen veel Oostendse ballen metershoog over, waardoor de Brugse vrienden ons wat begonnen te onderschatten.

Iets na 20 uur werd de match op gang gefloten en al vroeg in de wedstrijd kwam de KVSOO – via een knap afstandsschot van Nick Coudeville – op voorsprong. Van buiten de denkbeeldige zestien ging Nick zijn kans, en de bal ging via de lat in doel. Wat extra puntjes scoren voor de ‘cooling kick’, dacht Nick. Misschien een inspiratiebron voor meneer ‘Pantalon de la Mer’, die onder hevige druk staat van Joachim en Thomas in het klassement. De gebroeders Dejonckheere zorgen telkens voor spektakel, dat bewezen ze reeds in hun debuutmatch vorig jaar. Matthias moest jammer genoeg zijn kat sturen wegens een blessure, maar zijn broer Jason bracht de KVSOO verdiend op 0-2.

Debutanten Zyon Ghysel en Pepijn Provost maakten allebei indruk bij de coach, en ook bij de Brugse doelman. Pepijn zette na een knappe actie zelfs de 0-3 stand op het bord. KVSOO op rozen, voor korte duur dan toch. Op de bank werd reeds gesproken van een gemakkelijke avond voor de Oostendse scheidsrechters, maar zo werkt het voetbalspelletje niet. Zoals in arbitragetermen steeds wordt gesproken van ‘expect the unexpected’, hielden de Oostendse scheidsrechters hier na de 0-3 geen rekening meer mee.

Florian Van Den Saffele schudde de KVSOO meteen wakker, wanneer deze de aansluitingstreffer tegen de touwen knalde. Coach Yenley keek zorgeloos toe vanaf de zijlijn. Joachim en Martijn konden nog een aantal ballen ontzetten in de Oostendse defensie. Misschien wekte dit bij de aanwezige scout van KVO inspiratie op voor een mogelijke transfer om het behoud in 1A veilig te stellen. Tegen de aanvallende acties van Ayoub Haïdar en Thomas Van Gool had de Oostendse defensie en doelman Christoff geen verhaal. In een mum van tijd kwam Brugge op gelijke hoogte: 3-3. Was dit het gevolg van een aantal tactische blunders van coach Yenley? Geen zorgen, de Oostendse trein bleef echter op de rails wanneer onze vaste waarde Jason er terug 3-4 van maakte. Zijn tweede van de avond! De KVSOO wou kost wat kost deze voorsprong proberen vast te houden. De Brugse targetman Jari Castelein wiste deze voorsprong echter al snel van het bord. Nadat Jason zijn tweede van de avond maakte, dacht Thomas Van Gool, dat kan ik ook. Dit bewees hij na een knappe actie waarmee hij de 5-4 tussenstand op het scorebord zette.

Een interessant en bovenal spannend scoreverloop. De spanning werd uit de wedstrijd gehaald toen Jens Coussement er met een knap afstandsschot 6-4 van maakte. Onze doelman Christoff had geen verhaal op dit geplaatste schot. Dit was ook meteen de eindstand. De KVBS kon op deze manier revanche nemen na de verloren wedstrijd vorig jaar.

Coach Demaker bleef na de wedstrijd wijselijk van de pers weg. Komt zijn positie in gedrang? Dat zal snel blijken in de volgende wedstijd tegen de Rodenbachfluiters op KSV Rumbeke eind maart.

Dank aan iedereen voor de sportiviteit en de leuke sfeer op en naast het veld veld!

Speelden voor KVSOO: Christoff Van Goethem, Martijn De Langhe, Joachim Huyghebaert, Pepijn Provost, Zyon Ghysel, Jason De Jonckheere, Dempsey Degraeve, Nick Coudeville, Kevin Blomme en Sven Kesteloot.

(887 keer bekeken)

Share