Even voorstellen: Alain Coussement

Op maandag 7 maart 2022 verwelkomen we Alain Coussement als gastspreker op onze ledenvergadering in Bistro Van Gogh.

Oostendenaar Alain Coussement (64) is een unicum in de Oostendse sportwereld. Als internationaal jurylid was hij present op maar liefst vier Olympiades, 17 wereldkampioenschappen, 8 Europese kampioenschappen, 6 universiades en tal van World Cups. Voor dat palmares werd Alain Coussement in oktober 2021 meer dan terecht gehuldigd door de Stad Oostende.

Alain Coussement is van oorsprong Kortrijkzaan, maar de liefde bracht hem naar Oostende. Na een korte turncarrière – waarin hij 1x Belgisch kampioen werd – werd hij gepassioneerd door de code. Dit is het draaiboek waarin beschreven staat hoeveel punten je kan scoren met je turnprestaties.

Tijdens een boeiende uiteenzetting komt Alain Coussement ons meer vertellen over zijn carrière, de turnwereld, het jureren en zijn ervaringen op de spelen van Beijng, Londen, Rio de Janeiro & Tokio, Ook de sterkte van Oostende als turnstad – met drie turnverenigingen – komt zeker ook aan bod.

U leest het, een gastspreker om naar uit te kijken!

(1155 keer bekeken)

Share