Update corona-maatregelen voor West-Vlaamse scheidsrechters

Voetbal Vlaanderen en het Bureau Arbitrage West-Vlaanderen hebben enkele moeilijke maar onvermijdelijke beslissingen genomen om een tweede piek van corona besmettingen te vermijden. Hieronder de belangrijkste zaken op een rijtje.

Voetbal Vlaanderen

Deze beslissingen gelden voor de periode van woensdag 29 juli tot en met dinsdag 25 augustus:

 • Voor seniores (vrouwen en mannen) mogen geen officiële (beker)wedstrijden of
  vriendenwedstrijden gespeeld worden in het veldvoetbal, futsal en minivoetbal. Ook
  oefenwedstrijden in Wallonië of het buitenland zijn niet toegestaan.
 • De provinciale bekers (met startdatum op 2 augustus of 9 augustus) worden voor het
  seizoen 2020-2021 definitief geannuleerd.
 • Na overleg met de KBVB, worden de eerste 5 speeldagen van de bekercompetitie bij de
  mannen (Croky-cup) tot nader order uitgesteld. Bij de vrouwen worden de eerste
  speeldagen uitgesteld.
 • Jeugdteams kunnen, tot en met de U17, wel nog vriendschappelijke wedstrijden spelen
  (zowel in het veldvoetbal, futsal als minivoetbal). Er mag 1 ouder per speler de
  oefenwedstrijd bijwonen. De voorzorgsmaatregelen en uitgeschreven protocollen moeten evenwel ten allen tijde toegepast worden. Oefenwedstrijden voor de categorieën U19, U20 of U21 zijn niet toegelaten.
 • Tornooien (seniores en jeugd) mogen niet georganiseerd worden.
 • Trainingen blijven mogelijk voor alle categorieën. Bij jeugdtrainingen mag 1 ouder per speler de training bijwonen

Bovenstaande maatregelen gelden voor clubs die met teams deelnemen aan een competitie waar de organisatie volledig in handen van Voetbal Vlaanderen ligt.
Teams die aantreden in reeksen waar de organisatie waargenomen wordt door de Pro League of de KBVB kunnen wel nog oefenwedstrijden inplannen tegen teams die in gelijkaardige reeksen aantreden. Concreet gaat dit in het veldvoetbal hier om teams die uitkomen in de volgende competities : Jupiler Pro League (mannen), Kampioenschap 1B (mannen), U21 en U18 Pro League (mannen), 1ste nationale en beloften 1ste nationale (mannen), Super League (vrouwen) en 1e en 2e nationale (vrouwen).

Referee Department Voetbal Vlaanderen

Conform bovenstaande beslissingen heeft het Bureau Arbitrage Voetbal Vlaanderen beslist om de testen voor het scheidsrechterskorps uit Hogere Afdelingen Voetbal Vlaanderen voorzien op zaterdag 8 augustus 2020 in Tubeke uit te stellen.

Bureau Arbitrage West-Vlaanderen

 • De Referee Day van zaterdag 29 augustus 2020 in Dadizele werd geannuleerd. De testen (fysiek en theorie) op Provinciaal niveau worden in heel Vlaanderen geannuleerd voor het volledige seizoen.
 • Het BA WVL komt een volgende keer samen op woensdag 12 augustus 2020 en deze vergadering zal voornamelijk in het teken staan van de herziening van het dataplan en de te nemen beslissingen rond de geplande activiteiten. ( trainingen, cursussen, verdeling s-kaarten, nieuwe reglementenboekjes, enz. ).
 • Informatie over de werking van de vriendenkringen zal via de werkgroep van West-Vlaamse vriendenkringen gecommuniceerd worden
 • Ledenvergaderingen van vriendenkringen in augustus kunnen niet. Trainingen verlopen volgens de geldende lokale overheidsinstructies.
 • De nieuwe reglementen zullen na 8 augustus via e-kickoff te raadplegen zijn met handige instructiefilmpjes.

Oostendse vriendenkring

 • De wekelijkse trainingen op dinsdagavond (19.30u tot 21u) gaan nog steeds door.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht op het Sportpark De Schorre tijdens de verplaatsingen naar het trainingsveld. Eens de training begonnen is moet je geen mondmasker dragen.
 • Onze secretaris – Joachim Huyghebaert – zal per training registreren wie komt trainen. Deze gegevens zullen 14 dagen bijgehouden worden en indien nodig doorgegeven worden bij een eventueel contactonderzoek.
 • De oefenstof op training is zo opgebouwd dat de afstandsregel van 1,5 meter gemakkelijk na te leven is.
 • De startvergadering ( met barbecue ) op vrijdag 4 september 2020 zal waarschijnlijk niet kunnen doorgaan. In samenspraak met Bistro Van Gogh zoeken we naar een alternatief op een ander moment. De informatie over de (digitale) startvergadering volgt snel
 • Het bestuur van de vriendenkring zal het lidgeld volgend seizoen verlagen naar 25 € ( in plaats van 30 €). Dit door het wegvallen van de daguitstap en refereating vorig seizoen. Het lidgeld kan worden overgeschreven op ons rekeningnummer BE52 7512 0717 9209.
 • We dringen er op aan dat ALLE scheidsrechters bij jeugdwedstrijden rekening houden met alle geldende afspraken en zeker hun mondmasker zoveel als mogelijk aan hebben.

(1409 keer bekeken)

Share