KVSOO behaalt 6de plaats op de finaledag

Het altijd subtropische Eernegem was het decor voor de ‘Finaledag’, het jaarlijks voetbaltornooi voor de West-Vlaamse scheidsrechtersverenigingen, aangevuld met een drietal ontheemde Oost-Vlaamse scheidsrechtergildes.
Zo streden de vriendenkringen uit Brugge, Oostende, Gistel, de Westkust, Ieper-Poperinge, Menen, Roeselare, Tielt, Kortrijk, Gent, het Waasland en de Vlaamse Ardennen om de oppergaai. 
In een door de vrienden uit Gistel uitstekend georganiseerd tornooi incasseerden de Oostende scheidsrechters de hele dag slechts 1 tegendoelpunt, maar dit defensief titanenwerk was toch slechts goed voor een zesde plaats.
Een relaas van uw reporter ter plaatse, Richard Doeven.

TEAMBUILDING MET BOTERKOEKEN
Speler-coach Thomas – Thomasinho – Sanders is de meester van de details en bracht de spelers even na acht uur samen aan de ontbijttafel. Enkele boterkoeken zorgden voor een energieboost en een eerste teambuildingmoment. Het was duidelijk dat de sterk verjongde spelersgroep er klaar voor was. Onder de noemer “geef kansen aan de jeugd” selecteerde Thomasinho met Keanu Guilleman, Robbe Doeven, Martijn De Langhe, Yenley Demaker en Jasper Vitse maar liefst 5 spelers van het geboortejaar 2000. Zij werden aangevuld door 5 meer ervaren spelers , zijnde Adnan Hakeem, Steve Declercq, Joachim Huyghebaert, Kevin Debeuckelaere en speler-coach Thomas Sanders.
Zij werden bijgestaan door afgevaardigde Asly Baeckevelt en T2 Richard Doeven.
Het tiental arriveerde om 9u stipt in het zonovergoten Eernegem.

TIELTSE REKENWONDERS?!
De eerste tegenstander van de dag was de vriendenkring uit Tielt. Oostende had het tegen de verwachtingen in moeilijk tegen het team van Jordy Vermeiren , die duidelijk het tornooi-reglement niet goed gelezen hadden. Ondanks dat de wedstrijden op de finaledag al sinds mensenheugenis 7 tegen 7 worden gespeeld, stelden de Tieltenaars doodleuk 8 spelers op. Niet moeilijk dat Tielt steeds een vrijstaande speler vond en in de tweede helft op voorsprong kwamen. Na Oostends protest moest een Tieltse speler het terrein verlaten. Oostende, moe van al vijftien minuten in ondertal te hebben gespeeld, kon niet meer scoren
De Gistelse organisatoren velden een Salomonsoordeel en weigerden Oostende een forfaitzege toe te kennen. Zij verklaarden de eindstand op 0-0. De nobelprijs voor de Tornooivrede werd virtueel aan Oostende toebedeeld.

BLANCO NAAR DE TWEEDE RONDE
In de tweede wedstrijd van het tornooi keek Oostende tornooifavoriet de Vlaamse Ardennen in de ogen. Na een heroïsche defensieve prestatie sleepte KVSOO een blanco gelijkspel uit de brand. Twee punten uit twee wedstrijd en een doelpuntensaldo van +0 bleek genoeg voor kwalificatie voor de kwartfinales. Tielt bleek met slechts 7 spelers immers geen partij voor de Vlaamse Ardennen

SPAGHETTI EN VISITE
Tijdens de middagpauze werd de inwendige mens versterkt met spaghetti en daagden ook de eerste Oostende supporters op. De familie Boterberg, de ouders van Yenley, de vriendin van Adnan en collega’s Bernard, Yvan, Patrick en Dimitri kwamen KVSOO aanmoedigen.

ARESENALSCORE TEGEN MENEN.
In de kwartfinale was Menen de tegenstander. In een leuk kijkstuk bleek de offensieve onmacht van Oostende fataal. Menen vond wel het gaatje en scoorde de enigste goal van de wedstrijd, tevens het enigste tegendoelpunt dat doelman Jasper Vitse moest toestaan van het hele tornooi. Voor een tweede finaledag op rij geen doelpunt voor de ooit zo doeltreffende Kevin Debeuckelaere. Teleurgesteld verliet hij het tornooi om wat te slapen zodat zijn nachtshift wel productief zou zijn …

SUCCESVOLLE DREIGEMENTEN
T2 Richard Doeven zag de offensieve onmacht met lede ogen aan en dreigde met een invalbeurt als KVSOO opnieuw niet zou scoren in de vierde wedstrijd. Woorden die indruk maakten want Oostende scoorde niet één maar zelfs tweemaal tegen de Refs Westkust.
Martijn Delanghe opende de score terwijl de ingevallen Thomasinho op bestelling de eindstand vastlegde. Tussendoor schoten Robbe Doeven en Steve Declercq nog tegen het doelhout.
Door deze deugddoende zege mocht Oostende finaal strijden om de 5de en 6de plaats.

STRAFSCHOPPEN …
Tegenstanders In de laatste wedstrijd van het tornooi waren de vrienden uit het Ieperse. Door blessureleed nam Robbe plaats tussen de palen en nam Jasper positie in de spits.
De vermoeidheid speelde bijna iedereen stilaan parten. Toen Yenley het straatje werd ingestuurd twijfelde hij tussen een balaanname met links of met rechts, waarna hij potsierlijk onnavolgbaar in aanraking kwam met Eerngemse grassprietjes en de bal in vijandelijke voeten belandde.
Voor de derde maal dit tornooi eindigde een wedstrijd van Oostende op 0-0, waarna Ieper beter bleek in de strafschoppen. De jonge Oostendse ploeg haalde zo een knappe 6de plaats binnen.

FELICITATIES EN DANKWOORDEN …
KVSOO feliciteert eerst en vooral de vrienden uit Gistel voor de uitstekende organisatie van het tornooi. Het was een strak plan om de zon uit te nodigen !
Ook felicitaties voor de vrienden uit Kortrijk die het tornooi wonnen na een zinderende finale tegen de Vlaamse Ardennen.
En uiteraard dank aan alle refs en vrijwilligers die ons een fantastische dag bezorgden.

VACATURE M/V MET SCOREND TALENT
Tot slot: KVSOO heeft een vacature voor aanvallend talent
De toekomst lacht ons toe. KVSOO heeft heel wat jong voetbaltalent in de rangen. Het jonge vijftal is volgend jaar een seizoen rijper en we hebben nog jonge talenten in de rangen, aangevuld met enkele ervaren rotten. Om volgend jaar een nog beter figuur te slaan heeft KVSOO een vacature voor een doelpuntenmaker. Beantwoord jij aan dit profiel, stuur dan een mail naar ikkanscoren@kvsoo.be

(3123 keer bekeken)

Share