Overlijden Norbert Maes

Norbert MaesZaterdagmiddag 17 april is Norbert Maes overleden na een lange strijd tegen een slepende ziekte. Norbert was jarenlang lid van onze Oostendse vriendenkring als scheidsrechter.

In april 1980 begon de actieve scheidsrechterscarrière van Norbert. Voordien was hij jarenlang doelman geweest bij De Haan en na zijn voetballoopbaan wou hij actief blijven in de voetbalwereld. Nadat er al enkele andere ex-voetballers gestart waren met de cursus kandidaat-scheidsrechter volgde ook Norbert.
De technische bagage die hij als doelman had opgebouwd zou hem natuurlijk helpen in het leiden van wedstrijden. Hij kwam in de Oostendse vriendenkring terecht waar hij gedurende meer dan 35 jaar verschillende rollen op zich heeft genomen: trouwe kaarter in lokaal Melinda, begeesterende trainer van onze voetbalploeg, een gemotiveerde peter voor jonge scheidsrechters, enz…

Norbert kon ook met een grote tevredenheid terugblikken op zijn carrière als scheidsrechter. Hij floot tot in 3de provinciale en was jarenlang een graag gezien gezicht bij de nationale jeugdwedstrijden. In 2014 moest hij afhaken wegens een embolie in de kuit en helaas kwamen er nadien verschillende verwikkelingen opdagen. Hij kon de band met de arbitrage niet loslaten en ontving nadien ook nog de scheidsrechters ook KE De Haan.

Naast zijn rol als scheidsrechter was Norbert ook een graag gezien gezicht in de sportwereld van de gemeente De Haan. Hij was vele jaren lid van de sportraad van De Haan en hij was er ook enkele jaren voorzitter van.

Norbert overleed zaterdag, de dag voordat ‘zijn’ Eendracht De Haan kampioen werd in derde provinciale en weer mag promoveren naar tweede provinciale. Zaterdag vierde hij normaal ook zijn vijftigste huwelijksverjaardag met zijn echtgenote Jeanine Bos. Norbert was ook de trotse papa van twee dochters en opa van vier kleinkinderen.

Langs deze weg willen we de familie en vrienden van Norbert veel steun en sterkte toewensen in deze moeilijke periode.

De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op zaterdag 23 april 2016 om 10u in de parochiekerk Sint-Monica te De Haan.

rouwbericht norbert maes

Norbert Maes

(3967 keer bekeken)

Share