KVSOO speelt een knap driehoekstornooi in Nieuwpoort

voetbal tornooi nieuwpoortZaterdag 5 juli stond volledig in het teken van het voetbal! Uiteraard vooral voor de kwartfinale van de Rode Duivels tegen Argentinië maar toch ook een beetje voor de deelname van KVSOO aan het driehoekstornooi tegen de vriendenkringen van Veurne/Westkust en Beringen.
Enkele maanden geleden kregen we deze uitnodiging en we gingen hier met veel plezier op in.
Het was PSC-opleider Theo Beulen die zijn oude vriendenkring ( Beringen ) en zijn nieuwe vriendenkring ( Veurne/Westkust) liet verbroederen gekoppeld aan een 7 tegen 7 voetbaltornooi. De vriendenkring van Beringen maakte er meteen een heus weekend van aan onze Belgische kust.

Omstreeks 13.30u vertrokken we aan ons lokaal – Bistro van Gogh – zodat we tijdig in Nieuwpoort aankwamen. KVSOO kon opnieuw een sterk team aan de aftrap brengen: Werner Van Eeckhout ( doelman ), Nathan Billiau, Benny Beyen, Thomas Sanders, Neal Vandekerckhove, Arjen Cordier, Jan Boterberg, Ashly Braeckevelt, Dean Praet, Kevin Debeuckelaere & Joachim Huyghebaert. Onze voorzitter – Bart Zeebroek – was supporter en motivator.

De eerste wedstrijd speelden we om 15u tegen Beringen 1. De wedstrijd werd al bij al eenvoudig gewonnen met een droge 2-0 stand na doelpunten van het spitsenduo Dean Praet en Jan Boterberg. In de tweede wedstrijd kregen we de gastheren van de Westkust tegenover ons. Steeds wedstrijden op het scherpst van de snee en dat was ook nu niet anders. Thomas Sanders kreeg volop zijn kans op het middenveld en bedankte met een doelpunt. KVSOO kon ook deze wedstrijd winnend afsluiten na doelpunten van Dean Praet en Neal Vandekerckhove: 3-0.

In de laatste wedstrijd ging het om de knikkers. KVSOO had voldoende aan een gelijkspel en dit zorgde niet meteen voor een boeiende eerste periode. Na een communicatiefoutje in de verdediging kwamen we 1-0 achter. KVSOO had het meeste balbezit maar voetbalde nog te slordig om echt aanspraak te maken op de gelijkmaker. In de tweede helft was het dan toch raak. Een vrije schop werd door Jan Boterberg hard op doel getrapt en Dean Praet kon hem subliem deviëren in doel. De buit leek binnen en de eindstand was 1-1. KVSOO dacht dat de overwinning binnen was wegens een beter doelsaldo. Zoals na elke wedstrijd werden ook nu nog 3 strafschoppen genomen. Puur voor de statistieken dachten we, maar dat was zonder de kleine lettertjes in het klassement gerekend. Want daarin stond dat bij een gelijke stand de winnaar van de penalty’s 2 punten krijgt in plaats van 1 punt. Niemand van onze ploeg wist dit en we verloren deze penaltyreeks. Het werd dus een tweede plaats, maar we mogen ons wel de morele winnaar noemen.

Na deze laatste wedstrijd zochten we vlug de douches op, zodat we tijdig in de kantine waren voor DE voetbalmatch van het jaar: België – Argentinië. De afloop van deze match kent u helaas al. Tijdens de voetbalmatch konden we ook nog genieten van een lekkere barbecue. Dank aan de vriendenkring van Veurne/Westkust voor de vlotte organisatie en leuke namiddag/avond!

Alle foto’s kun je terugvinden op onze fotopagina!

(3422 keer bekeken)

Share