KVSOO-voetbalploeg (nog) niet op de rails

Afgelopen woensdag speelde onze vriendenkring de eerste voetbalmatch van het seizoen tegen de vriendenkring van Brugge. Oostende ging maar al te graag in op het voorstel om nog eens te “sjotten”, gezien de meesten onder ons toch stiekem nog eens een balletje willen trappen.

KVSOO trok met een twaalfkoppige kern naar Oostkamp. Interim trainers Huyghebaert en Billiau (keeperstrainer) met steun van afgevaardigde Braeckevelt kregen de volgende ploeg op het veld: In doel stond nieuwkomer Raes, hij kreeg zo zijn eerste speelminuten op het hoogste niveau. Rechts achterin een andere nieuwkomer: Hugo Berg, met naast hem het ervaren duo Sanders – Van Eeckhout. Op links moest de kracht van Janssens volstaan om de aanvalsimpulsen van de tegenstander over de rechterflank tegen te houden. Het middenveld werd bevolkt door Debeuckelaere en Torreele. De snelheid en splijtende passes van Arjen “AR7” Cordier moesten voor gevaar zorgen op rechts. Links was de techniek van Fischer vanuit de drukbevolkte tribune te bewonderen. Voorin stond natuurlijk onze topschutter Boterberg. In zijn schaduw mocht Bernard proberen op te vallen door enkele doelpunten te maken.

Nieuwkomer (jawel, de derde!) Gebreurs moest nog even bekomen van zijn glijpartij – met bijhorende landing op z’n zitvlak – in de kleedkamer en startte op de bank.

kvbs-kvsoo2Scheidsrechter Peter Vanloo blies de match op gang om 20u. KVSOO trad voor de gelegenheid aan in het groen.
Op een moeilijk bespeelbaar veld was het eerst ook even wennen aan de verlichting, maar na enkele minuten was dit al geen probleem meer. Toch kende het centrale duo achterin Sanders – Van Eeckhout in de beginfase enkele communicatieproblemen, die al bij al niet voor gevaar zorgden. Voorin was het ook wachten op de kansen. Er werd vooral veel gebikkeld op het middenveld. Dit leidde al snel tot een gevaarlijke vrije trap voor de thuisploeg, net buiten de zestien. Een deskundig opgestelde muur kon niet verhinderen dat de bal via de haartopjes van Sanders in doel belandde. 1-0.

De wedstrijd was evenwichting maar in de slotfase van de eerste helft nam Oostende de bovenhand. Na een niet te missen kans van Bernard kon Boterberg toch de bordjes weer in evenwicht brengen met een vrije trap die in doel waaide. Bij een 1-1 stand konden beide ploegen gaan rusten.

kvbs-kvsoo3De tweede helft probeerde Oostende aan te vatten met een aanvallende ingesteldheid maar kreeg al snel het deksel op de neus. Opnieuw een gevaarlijke vrije trap rond de zestien… Het harde schot kon keeper Raes net niet klemmen. Bij Oostende waren ze niet goed gevolgd en zo stond het 2-1. Kort daarna werd het 3-1 via een hoekschop. Oostende werd afgestraft op stilstaande fases, een werkpunt dus voor de volgende match (op de wekelijkse trainingen?).

De wedstrijd verwaterde, er werd gebikkeld. Enkele geniepige foutjes langs beide zijden zorgden voor een laag tempo. Het publiek veerde op toen een schitterende vrije trap van Debeuckelaere door een ingelopen Sanders net voorlangs werd gekopt. Hier had meer ingezeten. De wedstrijd liep op zijn einde. Door solide verdedigen van onder meer Berg was de vriendenkring van Brugge niet meer gevaarlijk.

Torreele kon in de slotfase toch nog een tackle ontwijken en alleen op de keeper afgaan. Hij omspeelde hem mooi en legde de bal “in het mandje”. De aansluitingstreffer die toch nog voor spanning zorgde in de laatste minuten! Kort daarna kon Sanders vanuit de verdediging nog éénmaal oprukken maar zijn gekraakte schot werd afgeblokt.
De wedstrijd eindigde bij een 3-2 stand. Er had misschien meer ingezeten voor Oostende maar we onthouden van vorig jaar dat je om goed te zijn op de Finaledag niet noodzakelijk hoeft te winnen in de voorbereiding!

Vanuit de KVSOO willen we graag de Brugse vriendenkring bedanken voor de uitstekende organisatie. Ook het scheidsrechterstrio onder leiding van Peter Vanloo mogen we zeker niet vergeten. Deze wedstrijden zijn zeker niet gemakkelijk om te fluiten! Hopelijk mogen wij binnenkort de Brugse Vriendenkring weer ontvangen in Oostende.

De foto’s kun je bekijken op onze fotopagina.

#ForzaKVSOO !

kvbs-kvsoo

(3456 keer bekeken)

Share