Daguitstap 2023

Op het einde van het voetbalseizoen trekken we er weer op uit met onze favoriete vriendenkring. Dit jaar houden we het opnieuw dicht bij huis. We starten in Oostende en begeven ons dan naar de Westhoek.
Hieronder kan je het programma vinden. Concrete informatie om in te schrijven vind je eveneens onderaan.

Programma

08:15 Afspraak aan Bistro Van Gogh
We verzamelen rond 8u15 aan de bistro Van Gogh, zodat we om 8u30 stipt kunnen vertrekken naar onze eerste stop in Bellegem. Wees gerust, jullie moeten nog niet ontbeten hebben. Wij zorgen voor de nodige spijs en drank op de bus.
08:30 Vertrek richting Kortrijk
Iedereen krijgt een lekker ontbijtzakje van bakkerij Van Parys. We brengen een brouwerijbezoek aan Omer Vander Ghinste. Onze bierkennis wordt alsmaar aangescherpt, in 2017 bezochten we brouwerij Liefmans, en vorig jaar nog die van Stella Artois.
10:00 Bezoek aan Brouwerij Omer (mét degustatie)
We vliegen er meteen in! Omer? Oeliever! Een rondleiding met degustatie in de brouwerij waar het Bellegems biertje wordt gebrouwen. We ontdekken er de rijke geschiedenis sinds de oprichting in 1892 door familie Vander Ghinste.
12:00 Lunch in brouwerij
Na het bezoek aan de brouwerij nuttigen we een broodjeslunch. Keuze uit broodje smos, préparé of kip curry. Voor de vegetariërs is er een alternatieve optie. Nadat we de innerlijke mens versterkt hebben, zetten we onze trip verder naar Gent.
12:45 Vertrek naar Gent
We verplaatsen ons naar het historische Gent. De stad met rijke geschiedenis, was eeuwenlang de belangrijkste stad van de Nederlanden voor zijn laken, vlas en katoen. Gent ontstond uit Keltische woonkernen in het gebied van de Schelde en Leie. De Sint-Baafskathedraal, Korenmarkt, Gravensteen en boottochten op de Leie zijn dé toeristische trekpleisters van de stad.
14:00 Achter de schermen in Ghelamco Arena
We bezoeken de thuisbasis van KAA Gent, het stamnummer 7 die opgericht werd in 1900. Sedert 1989 spelen de Buffalo’s onafgebroken in de Belgische hoogste klasse. Op 23 mei 2013 speelde Gent hun laatste thuiswedstrijd in het toenmalige Jules Ottenstadion. De Ghelamco Arena is het modernste stadion van België, en heeft een capaciteit voor 20 000 supporters.
16:00 Interactieve verkenning van Gent met quizvragen
Nadat de voetballiefhebbers zich hebben kunnen uitleven bij de thuisbasis van KAA Gent, doen we een interactieve verkenning van de stad. Via een uitgestippeld wandelparcours verkennen we de stad op een andere manier. Tijdens de wandeling zullen allerhande quizvragen opgelost worden om onze kennis over Gent te verbreden. Teamwork makes the dreamwork!
18:15 Vertrek naar Brugge
Na de interactieve verkenning van Gent keren we huiswaarts en maken onze laatste tussenstop in Brugge voor het avondmaal. Onze magen zullen al volop aan het knorren zijn, daarom gaan we à volonté ribbetjes eten. Voor de vegetariërs of niet ribben eters onder ons is een alternatief voorzien.
18:30 KVSOO tombola op bus
Geen KVSOO-daguitstap zonder onze jaarlijkse tombola, onder leiding van ons tombolameisje Tahnee. Lang zullen we niet op onze honger moeten zitten! Altijd prijs, of toch bijna! Ambiance verzekerd richting het Brugse.
19:30 Avondmaal in Bones Brugge: all you can eat!
Voor de ribbetjes à volonté komen we terecht in Bones. Dit restaurant is gespecialiseerd in ribbetjes en ligt vlakbij de Grote Markt. We smullen van gekruide of zoete ribbetjes. Een alternatieve optie is de salade met geitekaas.
22:00 Aankomst in Oostende
Oost, west, thuis best. Na een geslaagde dag komen we tegen 22u terug in onze vertrouwelijke Koningin der Badsteden terecht.

(1923 keer bekeken)

Share