Even voorstellen: Stijn Vreven

Op de pasta-avond van 4 december knopen we terug aan met een traditie. Het uitnodigen van de coach van KV Oostende als gastspreker. De voorbije jaren kregen we al het bezoek van Alexander Blessin, Yves Vanderhaeghe, Kare Ingebrigtsen, Hugo Broos, … 

Stijn Vreven ( Hasselt, 18 juli 1973) is voormalig profvoetballer en sinds dit seizoen de hoofdcoach van KV Oostende. Hij begon zijn profcarrière in KV Mechelen in het seizoen 1993/94. Hij ontpopte zich tot vaste waarde in de verdediging, wat hem in het seizoen 1997/98 een transfer naar KAA Gent opleverde. Na twee seizoenen Gent trok hij naar FC Utrecht waar hij een echte cult-held werd. Hij was er enorm populair door zijn fanatieke manier van verdedigen en zijn niet aflatende inzet. Het was ook in deze Utrecht-periode dat Vreven zijn debuut mocht maken bij de Rode Duivels, waar hij twee interlands speelde tegen Polen en Bulgarije. In 2003 won hij met Utrecht ook de KNVB beker. 

Zijn sterke periode bij Utrecht resulteerde in een transfer naar de Bundesliga waar hij ging spelen voor FC Kaiserslautern. In 2004 ging hij terug naar Nederland ( Vitesse / ADO Den Haag), waar hij nog speelde tot 2007. Zijn actieve spelerscarriére sloot Vreven af bij KESK Leopoldsburg waar hij nog 2 seizoen speelde. 

De trainerscarrière van Vreven begon in 2010 bij Esperanza Neerpelt, waarna hij richting KFC Dessel Sport en Lommel United trok. Zijn debuut op het hoogste niveau maakte hij in het seizoen 2015/16 bij Waasland-Beveren, waarmee hij 12de eindigde met 33 punten. Het seizoen nadien trok hij naar NAC Breda die toen in de tweede klasse speelde in Nederland. Breda stond op dat moment 8ste in het klassement, maar via de eindronde kon de ploeg van Vreven toch nog de promotie afdwingen naar de eredivisie.  In het seizoen die volgde werd Vreven coach bij Beerschot-Wilrijk, hij mistte op een haar na de promotie naar de Jupiler Pro League door de titelwedstrijden tegen KV Mechelen te verliezen. De jaren die volgden waren minder succesvol voor Vreven, hij ging aan de slag als coach bij KSC Lokeren (2019), AS Trencin (2020), Dessel Sport (2022) en Belisia Bilzen (2023). 

Deze zomer werd Stijn Vreven (49) aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van KV Oostende. Hij ondertekende een contract van onbepaalde duur en probeert zijn ‘over-mijn-lijkmentaliteit’ over te brengen op de spelers van KVO. Dit in combinatie met dwingend voetbal met druk vooruit. 

We kijken uit naar het verhaal van Stijn en verwelkomen hem graag op onze pasta-avond begin december! U komt toch ook? 

(807 keer bekeken)

Share