Even voorstellen: Nick Van Den Broeck

Op maandag 2 oktober 2023 verwelkomen we basketbal scheidsrechter Nick Van Den Broeck (39) in Bistro Van Gogh als gastspreker.

Nick Van Den Broeck is afkomstig uit Schelle en is afgelopen seizoen voor het tweede jaar op rij binnen de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse competitie, verkozen tot scheidsrechter van het jaar in België. Nick fluit ook al meer dan 10 jaar op Europees niveau.

Nick kreeg de basketbalmicrobe te pakken via zijn vader René, een gewezen profspeler. Hij schopte het tot de nationale jeugd van Kontich, waar zijn vader ook coach was. Omdat hij nogal mondig was tegen de scheidsrechter, moest hij als straf van zijn vader een cursus volgen om scheidsrechter te worden. Achteraf gezien misschien wel de beste straf ooit.

Daarna is het snel gegaan. Hij floot al snel in eerste provinciale en in 2005 maakte hij zijn debuut in eerste klas. Vijf jaar later ging hij ook fluiten op internationaal niveau, in de Euroleague.

Nick neemt ons mee in zijn verhaal van basketspeler tot topref. Hij vertelt ons over zijn carrière en de combinatie met zijn job als sales manager. Het verschil tussen Europese en Belgische wedstrijden staat ook op het menu, net als nog vele andere boeiende topics ( begeleiding, trio-arbitrage, planning wedstrijddag, VAR, relatie coaches/spelers en het grote verschil in ‘behaviour’ van spelers in basketbal/voetbal, effect van sfeer op prestaties, gelijkenissen en verschillen met voetbal, de voor- en nadeelregels in het basketbal, screening/block als tactiek, enz.

U leest het: een niet te missen avond in onze favoriete Bistro Van Gogh!
Iedereen welkom! Maandag 2 oktober 2023 om 20.00 uur.

(801 keer bekeken)

Share