KVSOO wordt vijfde op de finaledag na valse start.

Op de dag des heren 11 mei 2019 was sportpark de Gulden Kamer te Sint-Kruis Brugge het decor voor de wisselbeker Fernand Dhondt, in de volksmond ook wel bekend als “de Finaledag”. In een zonnig decor stond de Brugse vriendenkring in voor een vlekkenloze organisatie. Een verslag door Richard Doeven.

Onder de 11 deelnemers ook onze eigen KVSOO, onderverdeeld in poule 1, volgens kenners de poules des doods. Tegenstanders waren de vriendenkringen uit Brugge, het Waasland, Tielt en de Vlaamse Ardennen

Gesterkt door een goede voorbereiding met een glanszege op verplaatsing bij de vrienden uit de Westhoek selecteerde coach Thomas Sanders een weelderige selectie van spelers. Doelman Jelle Doeven kreeg het gezelschap van elf veldspelers: Jan Boterberg, Robbe Doeven, Joachim Huyghebaert, Gino Vyvey, Aaron Debacker, Jonas Debruyne, Noah Helsmoortell, Lode Marchand, Richard Doeven, Jasper Vitse en Martijn – vanaf nu Droopy – Delanghe.
Dit geheel werd omkaderd door trainer Thomas Sanders, technisch adviseur Kevin Debeuckelaere, ploegafgevaardigde Ashly Braeckevelt, superfan Yvan Vander Stuyft en veiligheidsofficier Yenley Demaker, die de persoonlijke bezittingen van de spelers bewaakte. Kortom, een stevig uit de kluiten gewassen Oostendse delegatie was er helemaal klaar voor om er in te vliegen.

Helemaal klaar ? Neen, Droopy Delanghe bleek helemaal niet klaar. Onze verse promovendus naar klimmen en dalen zat in een spreekwoordelijke ochtenddip, het gevolg van een plotse allergische reactie op de alcohol van de dag voordien…
In de openingsmatch tegen de Brugse Vriendenkring zat de wedstrijd op slot tot Droopy slaapdronken balverlies leed , waarvan Brugge optimaal profiteerde. Niet veel later was het ook 2-0 na een afgeweken bal. Coach Sanders stuurde na de rust onder meer oude rot Richard Doeven het veld op en de oude krijger scoorde al snel de aansluitingstreffer. KVSOO beukte op de Brugse verdediging in maar een uitstekende Brugse doelman liet zich geen tweede maal verschalken. Zo startte Oostende met vermijdbare nederlaag.

In de tweede wedstrijd tegen WASO liet KVSOO zich ringeloren als een bende koorknapen. Knullig balverlies van Robbe en een dekkingsfout zorgden opnieuw voor een 2-0 achterstand.
Richard gaf Oostende met zijn tweede goal weer wat moed maar WASO scoorde ook nog een keer. Na 2 wedstrijden was KVSOO puntenloos en had het al 5 goals geïncasseerd.

Maar vanaf toen vonden we het welletjes. Met een nieuwe taktiek en hernieuwde moed pakte KVSOO het met succes ander aan. In de rest van het tornooi kregen we geen goal meer binnen en dankzij drie zeges en een draw eindigden we knap vijfde.

Onze eerste slachtoffer waren de vrienden uit Tielt. Droopy herrees als een feniks uit de as en scoorde knap de 1-0 na een individuele actie . In de tweede helft nam Aaron op assist van Richard alle twijfels weg. En even later nam de scheidsrechter Richard terecht weg van het veld met een gele kaart nadat de veteraan in kwestie lomp te laat belandde op de teen van de Tieltse keeper.

Na een pasta-break stonden de vrienden uit de Vlaamse Ardennen op het menu, vooraf bestempeld als tornooi-favoriet. KVSOO speelde wellicht zijn beste match van het tornooi maar scoren lukte niet. Richard schoot eerst voorlangs en trof daarna de paal. Ook Jonas, Lode en Aaron konden niet afwerken en aan de overkant hield Jelle met twee knappe reddingen zijn netten schoon. Collectief en tactisch een zeer verdienstelijke wedstrijd van KVSOO.

Met Gent troffen we in de kruisfinales voor plaatsen 5 tem 8 een nieuwe Oost-Vlaamse tegenstander. Achterin speelden we een foutloze partij terwijl Martijn en Aaron voor 2 Oostendse doelpunten zorgen.

De slotwedstrijd met als inzet de vijfde plaats ging tegen oude bekenden WASO, een daar hadden we iets tegen recht te zetten.
KVSOO gaf amper iets weg, en als de nood hoog was stond Jelle pal. Noah en Jonas sleepten elk met een goal de vijfde plaats binnen. Richard demonstreerde tot slot dat je een bepaalde beweging op je 46ste beter niet meer doet en ging mankend van het veld.

Wat onthouden we van dit tornooi ?
– Martijn is geen ochtendmens.
– De sfeer was goed. 
– Met tactische discipline komt een ploeg beter voor de dag
– We groeiden in het tornooi
– Er zat dus nog meer in
– Yvan kan vurig supporteren

Bedankt aan de Brugse Vriendenkring voor de uitstekende organisatie, de scheidsrechters voor het leiden van de wedstrijden en de Oostendse spelers voor de prima teamspirit.

(PS sorry als ik een doelpuntenmaker verkeerd genoteerd heb)

(2087 keer bekeken)

Share