Oostendse refs halen knappe uitzege

Op woensdag 20 maart speelde onze vriendenkring een oefenwedstrijd bij onze collega’s uit Ieper. Een verslag van onze huisjournalist Richard Doeven. (foto’s via Facebookpagina KVSIPO)

Twee flashbackjes naar woensdagavond 20 maart:

  • 21u35: Een glunderende en nog bezwete Kevin Debeuckelaere (ook wel de KDB van den Aldi genoemd) stuurt apetrots de uitslag van de wedstrijd tussen de KVSOO en de Ieperse concullega’s door via sociale media. Geheel tegen zijn gewoonte in worden de doelpuntenmakers expliciet vermeld. Onze KDB scoorde immers drie keer.
  • 21u45: een fris gewassen Thomas Sanders wandelt met een voldane glimlach van oor tot oor de kantine van Voormezele binnen. In plaats van eerst een drankje te bestellen om zijn vochtverlies te compenseren loopt hij meteen richting verslaggever. Hij drukt er zijn bezorgdheid uit dat zijn prestatie toch voldoende in de spreekwoordelijke verf zal worden gezet. En of de verslaggever eventueel de woorden “de metronoom op het middenveld” kon gebruiken als adequate beschrijving.

U merkt het beste lezer, het was een vreemde avond in de Westhoek aan de vooravond van de eerste weerkundige lentedag.
KVSOO trok nochtans gehavend en met amper 12 spelers naar Voormezele.
Vaste waarden Arjen Cordier en Steve De Clercq hadden bondsverplichtingen en moesten trainen in Ingelmunster. Birger Janssens belde ultiem af met buikgriep. Ook Demaker Yenley stuurde in laatste instantie zijn kat, al zijn hier verzachtende omstandigheden aanwezig. Volgens welingelichte bronnen werd zijn Tinderprofiel voor het eerst in anderhalf jaar de juiste kant op geswiped en had hij een romantische date. Ervaren rokkenjager Jori Torreele had voor deze eerste liefdeservaring van Yenley de communicatieset van de eveneens afwezige Jan Boterberg geleend, zodat hij vanop afstand via oortjes de date van de zenuwachtige Yenley kon opvolgen en hem desgevallend coachen …Maar goed, dit alles leidt ons allemaal iets te ver, terug naar de sportieve fait-divers van de avond.

Zo kent KVSOO sinds dit seizoen luxeproblemen in doel. Na Jelle Doeven hebben we met Christoff Van Goethem een tweede volwaardige doelman in de rangen. Ver weg zijn de tijden dat de intussen vermaarde Juan Boterosbergos zijn verdedigers de stuipen op het lijf joeg.

Coach Thomasinho kost voor een drie mans defensie, vormgegeven door Joachim Huyghebaert, Robbe Doeven en Martijn de Langhe.
De driehoek op het middenveld bestond uit Noah Helsmoortel , Kevin Debeuckelaere en Thomas – de metronoom 🙂 – Sanders . Op de flanken draafden de onvermoeibare Jasper Vitse en Adnan Hakeem .
Voorin mocht de jonge Aaron Debacker naar hartenlust zwerven rond pivot Richard Doeven.
Met de jong belegen Bernard De Langhe had KVSOO nog een ervaren wisselstuk op de bank.
De Oostendse spionkop tot slot bestond uit Bart Bouton, waarvoor een welgemeende dank.

Vanaf het eerste fluitsignaal trok KVSOO het laken naar zich toe en dat resulteerde al snel in een eerste doelpunt. Targetman Richard Doeven werd in de voeten aangespeeld, draaide zich knap vrij en stuurde KDB het straatje in. Kevin kwam alleen voor de keeper en deed wat hij al jaren niet meer deed: scoren. 0-1 voor de kustboys.

Kort daarop stuurde Robbe Doeven een lange bal richting Richard Doeven. Junior Doeven overschatte de sprongcapaciteiten van senior, maar ook in de Ieperse defensie bleek geen Michael Jordan aanwezig. Iedereen onder de bal door, waardoor de inlopende KDB de boulevard voor zich alleen had en de score kon verdubbelen. Objectieve waarnemers spraken van een geniale schijnbeweging met het hoofd van Richard Doeven. De verslaggever durft aan zoveel voetbalwijsheid van die objectieve waarnemers niet te twijfelen.

De thuisploeg liet de oren niet hangen en probeerde tegen te prikken. Een communicatiefout aan onze rechterkant leidde tot de 2-1.
Het sein voor Oostende om het gaspedaal weer in te duwen en luttele ogenblikken later kreeg KVSOO een vrije trap net buiten het strafschopgebied.
KDB zette zich achter de bal maar raakte de onderkant van de lat. Aaron Debacker en RichardDoeven leken goed gevolgd om de rebound binnen te koppen maar dat was zonder onze metronoom gerekend. Thomas Sanders legde Aaron pootje lap, duwde Richard neer en gebruikte zijn twee teamgenoten als een rode loper om zelf binnen te koppen. 1-3 voor Oostende, Thomas zielsgelukkig.

Weer konden de refs Westhoek aansluiten, ditmaal na een penalty. Doelman Christoff Van Goethem maakte een indrukwekkende kattensprong, helaas in de verkeerde richting.
KVSOO wou kost wat het kost met een dubbele voorsprong de rust in gaan en ditmaal kon Jasper de ruimte in de rug van Richard benutten. Jasper Vitse ging op supersonische snelheid richting de thuisdoelman, die Jasper echter kordaat geen doorgang verleende. Jasper schreeuwde moord en brand en vroeg een penalty, maar de scheidsrechter gaf goed voordeel en KDB scoorde zo zijn hattrick.
Met een 2-4 ruststand gingen de toeschouwers weltevreden hun dorst lessen in de kantine.

De tweede helft was minder spectaculair, al viel het hoogtepunt wel in de 64ste minuut toen KDB gepoort werd tot groot jolijt van de metronoom.
Aaron Debacker scoorde de 2-5 en vergat daarna tot driemaal toe de 2-6 te scoren, en ook de bezoekers prikten nog een bal tegen het net. Op individueel verzoek vermeld ik ook nog een knappe dieptepass van Martijn de Langhe #hijwordtnietvergeten.
Met een onverhoopte 3-5 zege keerde KVSOO tevreden huiswaarts, wetende dat KDB opnieuw kan scoren en met een zelfverklaarde metronoom in de rangen.

Dank aan de KVSIPO voor het warme ontvangst, en aan het scheidsrechterlijke trio voor de leiding.

(2293 keer bekeken)

Share