KVSOO bezorgt Refswestkust nachtmerries op Halloween

Een verslag door Richard Doeven

Op Halloween-avond nam KVSOO het in Koksijde op tegen refs Westkust. En spoken dat deed het in het net niet uitverkochte Henri Houtsaegerstadion. De refs uit de Westkust hebben nog steeds angstdromen van het flitsende aanvalsspel van de Oostendse refs, wat uiteindelijk resulteerde in een 0-5 bolwassing voor de thuisploeg.

Coach Thomas Sanders wilde komaf maken met 2 magere seizoenen en haalde flink de bezem door de Oostendse selectie. Vernieuwing en verjonging stonden centraal in zijn selectiepolitiek.
In doel stond de vijftienjarige Jelle Doeven, die meteen zijn eerste clean sheet voor KVSOO haalde. Voor hem een viermansverdediging bestaande uit 3 achttienjarigen (Martijn de Langhe, Robbe Doeven en Demaker Yenley), aangevuld met de ervaren kapitein Joachim Huyghebaert.
Ook op het middenveld heel wat jong talent met de 16 jarige Noah Helsmoortel, de 18 jarige Jasper Vitse, aangevuld met de ervaren Arjen Cordier en nieuwkomer Lode Marchand.
In de aanval maakte de 20 jarige pocketspits Jonas Debruyne zijn debuut. Naast hem opereerde tagetman Richard Doeven, die uit voetbalpensioen terugkeerde om de nodige dosissen ervaring toe te voegen aan al dat jong geweld. “Charlotte” Ren Adel Deparis nam op de bank plaats naast trainer Thomas Sanders, die haar de eerste helft onderhield in een masterclass tactiek.

De Oostendse 4-4-2 ging verschroeiend snel van start en duwde de gastheren meteen met de rug tegen het eigen doel. Na 8 minuten resulteerde dit in een eerste doelpunt, toen Richard Doeven een afvallende bal in het dak van het doel volleerde. Helaas werd de goal afgekeurd voor vermeend buitenspel. Twee minuten later was het wel raak. Na een knappe aanval over de rechterflank schoot Arjen Cordier raak. In de twintigste minuut stuurde Richard Doeven mooi Lode Marchand het straatje in, die op zijn beurt onbaatzuchtig de bal panklaar legde voor Jasper Vitse (0-2). Jasper Vitse had meteen de smaak te pakken en scoorde 100 seconden later nog eens, dit keer op aangeven van Jonas Debruyne (0-3). De Oostendse verdediging gaf ondertussen geen kans weg. De nul – drie tussenstand was een terechte weergave van de eerste helft en spontaan werd er in Koksijde vuurwerk afgeschoten uit dankbaarheid voor zoveel voetbalpracht.

In de tweede helft ging Oostende op zijn elan verder, terwijl ook “Charlotte” Ren Adel Deparis haar debuut maakte voor KVSOO. Arjen Cordier knalde een afvallende bal knap buitenkantje rechts in de winkelhaak (0-4) , Richard Doeven trof de doelpaal en Joachim Huyghebaert zag zijn trap op doel knap gepareerd door de lokale doelman. Het slotakkoord was voor Jasper Vitse weggelegd, die 4 minuten voor affluiten de forfaitscore aantekende (0-5)

In de persconferentie na de wedstrijd sprak een glunderende coach Thomas Sanders de journalisten toe. We onthouden uit zijn woorden vooral dat “de plaatsen duur worden”, dat “ Kevin Debeuckelaeree en Jori Torreele het moeilijk gaan hebben om zich in de ploeg te spelen” en dat” Dingske niet gemist werd “ (de coach kon niet op de naam van Joshua Symoen komen).

Uiteraard ook dank aan het arbitrale trio bestaande uit Olivier Gillis, Carl Degraeve en Bernard De Langhe en aan de sympathieke collega’s van de refs Westkust voor het goede ontvangst.


(2279 keer bekeken)

Share