Een geslaagde daguitstap op 26 mei!

Op het einde van het voetbalseizoen trokken we er traditioneel op uit met onze favoriete vriendenkring. Dit jaar hebben we het dicht bij huis gehouden, op zaterdag 26 mei. We startten in Oostende en begaven ons dan naar de het West-Vlaamse Heuvelland. Een verslag…

Alle foto’s kun je bekijken in onze fotogalerij.

Een rijkelijk ontbijt

Om 7u30 was het samenkomen in onze favoriete Bistro Van Gogh. Onze sponsor, en tevens ook de locatie van al onze vergaderingen, serveerde een lekker ontbijtbuffet. De nodige krachten werden opgedaan voor een mooie dag. Ondertussen konden we de spiksplinternieuwe bus zien toekomen.

Het stadion van de kampioenen!

Na het ontbijt trokken we richting Brugge, om er het Jan Breydel Stadion te bezoeken. Het stadion van de huidige kampioen in Eerste én Tweede Klasse, Club Brugge en Cercle Brugge. De rondleiding van het stadion mocht best wel letterlijk genomen worden. Onderweg kregen we de business seats, de tribunes, de catacomben en het terrein te zien. Op het einde kregen we ook een filmpje te zien over het gloednieuwe trainingscentrum van Club Brugge in West-Kappelle.

Lekkere bubbels!

Na het stadionbezoek in Brugge, reed de bus naar het West-Vlaamse heuvelland, meer bepaald naar Westouter. Daar bezochten we het wijndomein “Êntre deux monts”, een domein van 18 hectare groot. Daar leerden we alles kennen over de wijnbouw, en alles die daar bij komt kijken. Uiteraard werd er aansluitend geproefd, en er werd een lekkere broodjeslunch voorzien.

Leerrijk gegidst

Vanuit de wijngaard gingen we even verderop over de Kemmelberg, waar we de bus net niet tot boven moesten duwen. Aan de voet bezochtten we de commandobunker: het “Grootste geheim van België”, tijdens de Koude Oorlog. Tijdens een boeiende uiteenzetting, kregen we in korte tijd, de gebeurtenissen tijdens de Koude Oorlog uitgelegd, en hoe de commandobunker daar dienst deed als oefencentrum voor de top van het Belgische leger.

Uitblaasaperitief

Na de Koude Oorlog, marcheerden we met z’n allen via de Warande richting het centrum van Kemmel. Daar hielden we halt op het centrumplein, waar we traditioneel onze KVSOO aperetief uitschonken aan onze meegereisde leden en sympathisanten. We konden er even uitblazen, na en tot nu toe perfect verlopen voor-én namiddag, met een spelletje Jeu De Boules, of Frisbee. Ondertussen was het wel even de schaduw opzoeken, want de temperaturen stegen tot bijna 30 graden.

Omhoog en omlaag

De laatste activiteit van de dag stond geprogrammeerd bij de Cordoba zetellift, gekend door o.a. de tv-programma’s “Eigen Kweek” en “Taboe”. Via de kabellift keerden we even terug naar, maar dan nu boven, de Wijngaard die we eerder die dag bezochtten. Dat er zich romantische taferelen afspeelden moeten we jullie niet vertellen.

Ierse gezelligheid

De dag culinair afsluiten deden we in “The Old Fiddler”, een Irish pub. Alles was voor handen om er een gezellige avond van te maken: lekkere soep, een glaasje Guiness, een stukje gebraad, een hoopje kroketjes en een appelcake … . Dat er een aantal leden wat “afwezig” waren, hoeven we jullie niet te vertellen, als je weet dat er een Champions League finale werd uitgezonden in het restaurant. Kortom, een ideale locatie voor de afsluiter van deze zonovergoten daguitstap.

Altijd prijs!

De échte afsluiter, is toch nog altijd onze traditionele bustombola, gehost door ons eigen tombolameisje Tahnee. Tussen de “vuile” mopjes door kreeg zowat iedereen twee keer prijs. Een aantal prijzen waren toch wel verdacht herkenbaar van een vorige daguitstap!?

Schitterende dag!

De omschrijving van deze daguitstap. Bedankt aan alle leden en sympathisanten om deze dag schitterend te maken!

Tot volgend jaar!

(3114 keer bekeken)

Share