Doelpuntenfestival aan de kust.

KVSOO – KVSK 3-5
Een verslag door Richard Doeven
——————————————-

Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen keken de Oostendse scheidsrechters de collega’s uit Kortrijk in de ogen. Na een teleurstellend vorig jaargang had KVSOO iets recht te zetten. Vorig seizoen werd KVSOO pas 7de op de finaledag en de wedstrijden tegen refs Kortrijk, ET Brus en de refs uit de Vlaamse Ardennen werden allemaal verloren. Enkel de derby tegen de vriendenkring uit Brugge werd winnend afgesloten.

Trainer Thomas Sanders rekende voor de sportieve rehabilitatie van KVSOO op een aantal nieuwe krachten. In de mercato had KVSOO geïnvesteerd in 4 jonge talenten: Tyson Praet, Hannes Boudens, Noah Helsmoortell en Quiandro Segier maakten hun debuut voor de rood-groen-gele trots.

Niettegenstaande deze 4 aanwinsten had coach Sanders ook kopzorgen. Immers kort na het sluiten van de transfermarkt viel doelman Richard Doeven uit, de voorbije drie jaar de onbetwiste numéro uno. KVSOO sprak diverse managers aan om op zoek te gaan naar een vrije doelman zonder contract.
Door de actuele heibel in Catalonië bood zich een opportuniteit aan voor KVSOO. Doelman Juan Boterosbergos was namelijk Barcelona ontvlucht voor het politiegeweld van de Guardia Civil en zocht zijn toevlucht tot zijn geboorteland. Boterosbergos werd namelijk geboren in Zonnedorp, en speelde zelfs eventjes bij de duiveltjes van FC De Rozemiekes, alvorens hij naar Barcelona verhuisde.

De exotische doelman werd door zijn manager aangeprezen als een rijzige doelman met goede voeten. Ideaal voor het tikitaka voetbal van KVSOO moet het bestuur gedacht hebben. Coach Sanders voelde onraad en informeerde de pers dat hij pas een uur voor de wedstrijd van deze laattijdige transfer werd ingelicht.

Kortrijk startte offensief maar Boterosbergos leek de eerste 5 minuten wel een ballenmagneet, al was er eerst een communicatieprobleem met rechtsachter Martijn De Langhe. Boterosbergos riep luid “Los”, Martijn luisterde gedwee maar “Los” bleek Catalaans te zijn voor “ik schat de bal verkeerd in”. Juan zou gedurende de wedstrijd nog een paar “Los” roepen …
Oostende nam het initiatief over en dat resulteerde al snel in twee doelpunten. Arjen “ Spakie” Cordier werd mooi in het straatje gestuurd door Jori Torreele en “Spakie” bleef koelbloedig. Kort daarop verdubbelde Jasper Vitse de voorsprong. Ondertussen is dit verslag al 2.353 tekens lang en nog steeds geen vermelding van Joshua Symoen in het verslag. Symoen bekloeg zich bij de schrijvende pers reeds voor de aftrap dat zijn sportieve prestaties worden doodgezwegen.

Over sportieve prestaties gesproken. Doelman Boterosbergos toonde zich van zijn meest professionele kant door bij elke Oostendse aanval zijn lichaam optimaal te verzorgen in het eigen strafschopgebied. Stretching, Yoga en Zen-meditatie passeerden de revue. Coach Sanders was danig onder indruk van zoveel professionaliteit.

Helaas acteerde de Oostendse verdediging niet op hetzelfde niveau. Een tot op de millimeter berekende uittrap van Boterosbergos werd verkeerd ingeschat door de 10 Oostendse veldspelers en de 1-2 was een feit. Juan schudde misbegrepen het hoofd. Even later werd de Oostendse linkerflank opgerold en Kortrijk scoorde met een pegel in de hoek. Boterosbergos hield net een siësta en vergat te duiken. De blits start van Oostende was weggeveegd.

Twee-twee was de ruststand. Terwijl de spelers zich gingen bezinnen in de kleedkamer trapten de werkeloze veiligheidsagenten Kim Depickere en Nathan Billiau (ook wel de kwak en boemel van KVSOO genoemd) een balletje.
Meteen na de rust een grote kans voor Kortrijk. De lat bracht in eerste instantie redding en met een sublieme volleybaltoets van Boterosbergos redde de thuisdoelman de Oostendse meubelen.

Ook aanwezig op het veld stond de tot nog toe terecht niet vermelde Kevin Debeuckelaere. Goed tien minuten in de tweede helft maakte onze draaischijf zich klaar voor een vrije trap. Hij zwiepte de bal over de muur en in de korte hoek waar ook de keeper stond. Toch ging de bal binnen… Zijn eerste goal sinds de grote droogte van vorig jaar. Debeuckelaere vierde ostentatief voor de perstribune, die vorig jaar zijn talrijke assists hadden doodgezwegen en enkel over zijn inefficiëntie voor doel hadden geschreven..

Helaas, ook de nieuwe voorsprong van Oostende werd door de genadeloze gasten uit Kortrijk teniet gedaan. Driemaal flitsten de Kortrijkzanen door de defensie en evenveel keer kon de voorzet van dichtbij gescoord worden. Boterosbergos kreeg 5 goals rond de oren en werd nog een tweede maal gered door de deklat.

KVSOO sputterde nog tegen en Jori Torreele sneed door de Kortrijkse defensie. Hij viel echter uitgeput neer net voor hij kon scoren.
Al bij al een terechte zege voor de bezoekers en het is duidelijk dat KVSOO nog wat werk aan de winkel heeft. Dank ook aan het arbitrale trio bestaande uit Bart Zeebroek, Manfred Brengman en Brecht Devriese.

Speelden voor KVSOO:
Juan Boterosbergos, Kevin Debeuckelaere, Adnan Hakeem, Martijn de Langhe, Vincent Tourlemain, Kyran Raes, Jasper Vitse, Joshua Symoen, Tyson Praet, Joachim Huyghebaertt, Arjen Cordier, Quiandro Segierr, Jori Torreele, Hannes Boudenss en Noah Helsmoortel

 

(3386 keer bekeken)

Share