KVSOO verslaat Brugse vriendenkring met 0-2

Afgelopen dagen werd er druk heen en weer getweet en gefacebookt, want de klassieker tussen Brugge en Oostende stond op woensdagavond 24 februari 2016 op het programma. Het was de heruitgave van de finale op de finaledag op 14 mei vorig jaar.

Kevin Debeuckelaere mocht als T2 ervaring opdoen van coach Thomas Sanders, om de kneepjes van het vak te leren. Samen konden ze rekenen op de volgende 15 toppers, onder toeziend oog van voorzitter Bart Zeebroek en afgevaardigde van dienst Ashly Braeckevelt: Richard Doeven – Steven Van De Maele – Joachim Huyghebaert – Vincent Tourlemain – Martijn De Langhe – Arjen Cordier – Steve Declercq – Jasper Vitse – Benny Beyen – Birger Janssens – Dean Praet. Op de (sterke) bank startten: Joshua Symoen – Jori Torreele – Nathan Billiau – Jan Boterberg.

kvbs-kvsoo1

Het scheidsrechterstrio onder leiding van Peter Vanloo floot om 20u de wedstrijd op gang.

Na een behoudende start van de wedstrijd was duidelijk dat beide ploegen niets wilden weggeven. Het was wachten op de eerste doelkans. Birger verzorgde het amusement langs de zijlijn door over een puntje in het veld te struikelen. Halfweg de eerste helft kon Jasper doorstoten op rechts. De voorzet die daarop volgde kopte Dean spectaculair in de handen van de keeper. Diezelfde Dean moest later even bekomen na een professionele schwalbe onder de neus van het trainersduo.

Richard Doeven had weinig werk, al werd hij even opgeschrikt door een terugspeelbal van Vincent. Met een kort sprintje bewees Richard zijn paraatheid voor het eerste elftal van de KVSOO. Op wat kansjes voor beide ploegen na was het wachten tot de laatste minuut van de eerste helft op een rush van Jan op rechts. Die leverde een perfecte voorzet af voor Dean die simpel kon binnentikken. Het overwicht van Oostende werd beloond! 0-1. Met een goed gevoel trok de KVSOO de kleedkamer in voor de rust.

Na de rust werd de deur achterin goed op slot gehouden. Vincent en Joachim zijn nu al een onmis-baar duo achterin. Echte grote kansen bleven uit, tot de sterkhouder van Brugge, Stijn Taveirne in de volley spectaculair naar doel trapte. De flits ging nipt over doel.

Enkele minuten later zette Steve Jan op weg naar doel. Zo’n kansen moet je onze topschutter niet geven, hij trapte de bal mooi naast de keeper in doel. 0-2. Met nog 10 minuten te spelen had de KVSOO maar één opdracht van het trainersduo: de nul houden. Als echte leeuwen gooiden de Oostendenaars zich in de strijd. Steven verloor daarbij helaas een stukje tand.

Als laatste wapenfeit noteerden we nog een versnelling van Dean, die Nathan op maat bediende, maar die laatste kon helaas niet besluiten. 0-2 was de eindstand. Een verdiende overwinning voor de KVSOO!

kvbs-kvsoo2

We wensen tot slot de vriendenkring van Brugge te bedanken voor de uitnodiging en de vlekkeloze organisatie. Ook nog een dankwoordje voor het scheidsrechterstrio die de wedstrijd in goeie banen leidde! Tot op de Finaledag!