De KVSOO beleefde een fantastische daguitstap in Gent

De jaarlijkse daguitstap werd op zaterdag 30 mei gehouden in Gent. Een volle bus van 50 leden en sympathisanten trok er een dagje op uit. Het werd een fantastische dag vol cultuur, sport en lekkernijen!

De bus vertrok aan de parking bij Hotel Melinda in Oostende om 8u. De zon scheen volop. Het beloofde een mooie dag te worden.

vertrek

De eerste tussenstop werd langs de E40 gehouden in Drongen bij Gent in Hotel Van Der Valk. Daar stond een uitgebreid ontbijt op ons te wachten. Het sein voor velen onder ons om een stevige basis te leggen om de dag door te komen. Kevin Debeuckelaere kroonde zich tot beste spiegeleibakker van de KVSOO!

ontbijt

Met een overvolle maag trokken we naar Gent waar ons bezoek aan de Sint-Pietersabdij als eerste gepland stond. Onder begeleiding van drie gidsen, in drie verschillende groepen verkenden we dit mooie gebouw en leerden we o.a. bij over het ontstaan en de geschiedenis van Gent. De eerste groepsfoto was een feit.

sint pieters abdij

Het ontbijt was bij een aantal onder ons misschien nog niet verteerd toen we om 12u30 werden verwacht in de Vooruit in Gent. Daar werd voor ons de lunch klaargemaakt: een belegd broodje met soep. We hadden in ieder geval genoeg peper om als een speedboot over de Gentse binnenwateren te varen in de volgende activiteit.

lunch

Na de cultuur komt de sport, maar met een speedboot was het uiteindelijk niet. We konden ons toch uitleven op een raftingboot op de Gentse binnenwateren. Ondertussen zochten de opvarenden de antwoorden op een fotozoektocht. De “Loveboat” bleek uiteindelijk de sterkste te zijn, met onze leden (en geliefde) Dean Praet, Nathan Billiau, David Goldberg, Steve Declercq, Joachim Huyghebaert en Yvan Van Der Stuyft. Zij kregen een flesje cadeau!

rafting

Net als vorig jaar was er dit jaar de gelegenheid om een wielerpiste van dichtbij te bewonderen. Dit jaar kregen we een een letterlijke “rond”leiding in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. We kregen ook enkele fietsen te zien en konden boven in de bocht zien hoe stijl zo’n bocht wel degelijk is. Helaas was er op dat moment niemand aan het werk. Een gelegenheid voor een tweede groepsfoto!

wielerpiste

Vlakbij kregen we een rondleiding in de Vlaamse Topsporthal. Op dat moment was er een internationale gymnastiekmeeting voor vrouwen aan de gang die de aandacht voor de gids aanzienlijk deed verslappen. Spectaculaire kiekjes werden vastgelegd. Het was toch eens iets anders dan op de televisie!

topsporthal

Tijd voor wat frisse lucht. De gelegenheid voor een aperitiefje langs de oevers van de Blaarmeersen. Op de grasvelden werden een aantal KUBB-velden gemaakt. Het populaire volksspel werd net als de cava en hapjes zeker gesmaakt.

kubb

De tijd vloog voorbij, we moesten alweer vertrekken naar onze laatste tussenstop. Traditioneel sluit de KVSOO de daguitstap af met een lekker etentje. De keuze dit jaar viel op de “Amadeus” in het centrum van Gent. Specialiteit: ribbetjes à volonté! Onderweg naar de Amadeus verzorgde onze First Lady Tahnee de jaarlijkse tombola onder het goedkeurende oog van onze president Bart Zeebroek.

tombola

In de Amadeus was het smullen van ofwel de ribbetjes, ofwel de Gentse Waterzooi. Ook een specialiteit. “à volonté” werd door sommigen zeer letterlijk genomen. Het Belgisch Kampioenschap ribbetjes eten werd spontaan georganiseerd. Nathan Billiau was heer en meester en moest bijna van tafel gesleurd worden om de bus niet te missen.

amadeus

Met een goed gevoel vertrok iedereen met de bus weer huiswaarts. Het was een schitterende dag vol cultuur, sport en lekkernijen. De lat ligt voor volgend jaar opnieuw hoog.

Via deze weg wil de KVSOO ook nog iedereen bedanken voor de medewerking om deze daguitstap vlot te laten verlopen. We hebben er samen een TOPdag van gemaakt!

Alle foto’s van deze daguitstap kun je bekijken in onze galerij!

(3398 keer bekeken)

Share