Even voorstellen: Sébastien Delferière

sébastien delferière 1Op maandag 6 oktober 2014 hebben we hoog bezoek in Bistro Van Gogh voor onze maandelijkse ledenvergadering. Niemand minder dan Sébastien Delferière komt op bezoek naar uw favoriete vriendenkring. Sébastien – 33 jaar – is momenteel één van onze beste Belgische scheidsrechters op de Belgische en internationale velden. Hij is woonachtig in Zinnik ( Soignies ) en werkt op de dienst administratie van de sportieve cel van het ACFF ( Waalse Vleugel van KBVB). Hij is gehuwd en trotse vader van 2 kinderen (2 en 5 jaar).

Sébastien stapte op zijn zestiende in de arbitragewereld. Dankzij de versnelde scheidsrechterscursus van de provincie Henegouwen ging het snel. Een jaar nadat hij in eerste provinciale mocht fluiten, promoveerde hij naar bevordering en van toen af steeg hij om het anderhalf jaar een reeks. Op 17 januari 2009 floot hij met Lokeren – Zulte Waregem zijn eerste wedstrijd in de Jupiler Pro League. De goede prestaties van Sébastien bleven ook op het internationale toneel niet onopgemerkt. In 2010 kreeg hij zijn FIFA badge en in 2014 kwam hij in de First Category van FIFA terecht. Dit is de categorie net onder de Elitegroup. Hierdoor floot hij al meerdere wedstrijden in de EK en WK kwalificatierondes en ook in de Europa League.

sébastien delferière 2Sébastien is een scheidsrechter die houdt van de dialoog op het veld. Hij wil geen vriend zijn van de spelers, maar er moet wel wederzijds respect zijn. Hij is ervan overtuigd dat je met veel te praten op het veld ook veel kan oplossen. De arbitragewereld is zijn passie, maar het pure plezier is wel afgenomen naarmate de verantwoordelijkheden en druk die hij kreeg op het terrein. Hij haalt wel ook veel plezier uit de ontvangst en de warme persoonlijkheden die hij vaak aantreft op de verschillende clubs. Deze personen maken het leven van een ref bijzonder aangenaam.

Tijdens zijn voorstelling op de ledenvergadering van oktober zal hij jullie ongetwijfeld nog vele verhalen vertellen uit zijn boeiende carrière. We komen meer te weten over zijn voorbereiding op een (top)wedstrijd, de investeringen die hij deed voor zijn carrière, onder meer door 30kg te vermageren in vergelijking met de start van zijn carrière in 4de provinciale, leuke anekdotes uit de vele wedstrijden (oa. 77 wedstrijden in de Jupiler Pro League ) die hij reeds gefloten heeft, zijn ervaringen van de internationale wedstrijden, enz…

Kortom, het wordt alweer een onvergetelijke avond bij uw favoriete vriendenkring!
U komt toch ook?!

sébastien delferière 3

(3272 keer bekeken)

Share