KVSOO derde op de finaledag

Vorige zaterdag, 10 mei stond de finaledag op het programma. Het is dé dag waarop de 9 vriendenkringen van West-Vlaanderen onderling uitmaken wie de beste voetballers van het moment “in dienst” heeft. De KVSOO werd na 4 wedstrijden (op een half terrein) derde en doet daarmee één plaats minder goed dan vorig jaar.

Een selectie van 12 spelers trok naar het zonovergoten Rumbeke, want het tornooi werd georganiseerd door de vriendenkring uit Roeselare. Geselecteerd: Werner Van Eeckhout (doel), Benny Beyen, Dean Praet, Arjen Cordier, Kyran Raes, Thomas Sanders, Kevin Debeuckelaere, Neal Vandekerckhove, Jan Boterberg, Hugo Berg, Kim Depickere, David Goldberg.
De afgevaardigde van dienst: Ashly Braeckevelt. En de trainer: Birger Janssens!

De KVSOO was ingedeeld in een poule met Brugge en Kortrijk.
De eerste wedstrijd tegen Brugge eindigde op een gelijke stand ondanks het feit dat de KVSOO 2-0 voor kwam dankzij Neal en Dean. Helaas kon Brugge nog 2 keer tegenprikken!

Jan kon in deze wedstrijd nog niet scoren…

Tegen Kortrijk ging het precies vlotter. De KVSOO kon 3-1 winnen dankzij 4 doelpunten van een Oostendenaar. Kevin haalde 3 keer verschrikkelijk hard uit en scoorde drie mooie doelpunten, onhoudbaar voor de keeper. Kim vond het niet spannend genoeg en besloot dan maar om nog een doelpunt à la Thomas Meunier cadeau te doen aan onze vrienden uit Kortrijk.

Jan kon in deze wedstrijd nog niet scoren…

Na de middag met een overheerlijke barbecue konden we ons opmaken voor de halve finale tegen de vriendenkring van Tielt. Op papier was de KVSOO favoriet, maar al snel bleek dat het niet eenvoudig zou worden. Onze vriendenkring kwam al snel op 2-0 achterstand na een paar foutjes in de verdediging. Enkele spelers waren de avond voordien gespot in het Oostendse nachtleven voor de verjaardag van Ashly, en oogden niet al te fris! Gelukkig kon Dean nog de eer redden. 2-1. De halve finale verloren dus. Tielt speelde de finale tegen Veurne en won deze overtuigend met strafschoppen!

Jan kon in deze wedstrijd nog niet scoren…

In de verliezersfinale namen we opnieuw op tegen de vriendenkring van Brugge. Deze keer konden we wel overtuigend winnen met 2-1. Kevin en Benny scoorden! Kevin is hiermee de topschutter-uitblinker van de dag.

Jan kreeg nog zijn kans diep in de spits maar kon nog jammer genoeg geen doelpunt maken…

Een dikke proficiat aan de winnaar: de vriendenkring van Tielt. En uiteraard een dikke proficiat en dankjewel aan de vriendenkring van Roeselare voor de uitstekende organisatie, BBQ. Het was een zeer leuke dag!

De volgende afspraak maken we alvast op 5 juli voor het driehoekstornooi met de Refs Westkust en een vriendenkring uit Limburg in Nieuwpoort!

finaledag rumbeke

(3282 keer bekeken)

Share