KVSOO viert feest na de promotie van Kevin Debeuckelaere en Brecht Devriese naar de nationale afdelingen!

Maandag 7 april stond met rode stift genoteerd in de agenda van vele West-Vlaamse vriendenkringen. Om 20.30u werden alle kandidaten verwacht in het bondgebouw in Brugge om te horen of men de stap mocht maken naar de nationale afdelingen. Eerst waren de scheidsrechters aan de beurt, meteen gevolgd door de assistent-scheidsrechters.

Brecht Devriese en Kevin DebeuckelaereDe strijd dit seizoen was zeer spannend met veel sterke kandidaten. Ook onze Oostendse vriendenkring was het hele jaar in de running voor de felbegeerde plaatsen in de nationale afdelingen. Onze kandidaat bij de scheidsrechters was de 24-jarige Kevin Debeuckelaere uit Leffinge. Hij bouwde de afgelopen jaren gestaag aan een ijzersterke reputatie en was begin dit seizoen dan ook terecht één van de kandidaten. Bij de assistent-scheidsrechters was de 29-jarige Brecht Devriese uit Zandvoorde voor het tweede seizoen op rij één van de kanshebbers voor een plaatsje in nationale.
Van bij de start van het seizoen presteerden onze twee Oostendenaars op een heel hoog niveau en overal waar ze kwamen op onze West-Vlaamse velden lieten ze een goede indruk na. Naarmate het einde van het seizoen naderde nam ook de spanning toe omdat een eventuele promotie steeds dichterbij kwam. Begin april was het dan eindelijk zo ver! Alle nazichten waren afgelopen en onze 2 kandidaten werden in het bondsgebouw verwacht om te luisteren naar de beslissing van de West-Vlaamse Provinciale Scheidsrechterscommissie.

Toeval of niet, die avond stond ook onze ledenvergadering van april op het programma in Bistro Van Gogh. Iedereen zat dus vol spanning te wachten op nieuws uit Brugge. Een eerste verlossende telefoontje kwam er rond de klok van 20.30u. Kevin Debeuckelaere had te horen gekregen dat hij samen met Jordy Vermeire de stap mag zetten naar 4de nationale. Op een volgende telefoontje was het even wachten, maar uiteindelijk werd het toch twee op twee. Brecht Devriese kreeg ook het schitterende nieuws dat hij het volgende seizoen wedstrijden mag gaan assisteren in 3de nationale, dit samen met Kenny Verhaeghe.
Het nieuws verspreidde zich uiteraard snel over onze vergadering en nu was het reikhalzend uitkijken naar de aankomst van onze twee promovendi. Er werd nog veel gepraat, gelachen en de felicitaties werden uitgedeeld.

De Oostendse vriendenkring is uiteraard trots op deze promoties en wenst Kevin & Brecht heel veel succes toe in de nationale afdelingen. We wensen ook Jordy Vermeire ( vriendenkring Tielt ) en Kenny Verhaeghe ( vriendenkring Kortrijk ) heel veel succes toe met hun promotie. Dat deze 4 sterke kandidaten onze West-Vlaamse arbitrage met veel trots mogen vertegenwoordigen in deze nieuwe wereld die voor hen opengaat. Uiteraard willen we ook een hart onder de riem steken van zij die het net niet haalden. Maar onder de noemer ‘De echte winnaars zijn de verliezers die nooit opgeven’ wensen we hen heel veel succes om deze ontgoocheling achter zich te laten en er volgend seizoen terug vol tegenaan te gaan.
Jordy VermeireKenny Verhaeghe

Forza KVSOO!

(3493 keer bekeken)

Share