Verslag voetbalwedstrijd Menen – KVSOO

De vriendenkring van Menen nodigde de KVSOO uit om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen op woensdag 2 april. De KVSOO ging daar maar al te graag op in.
Op de terreinen van Kruiseke konden onze scheidsrechters zich nog eens maximaal uitleven zonder zelf eens de moeilijke beslissingen te hoeven nemen!

Thomas Sanders werd net als Birger Janssens door de medische staff niet fit genoeg bevonden om te spelen. Zij vormden het trainersduo, met de administratieve steun van Ashly Braeckevelt als afgevaardigde. De technische staff kon rekenen op een twaalfkoppige kern. Thomas Sanders maakte een half uur voor de wedstrijd al zijn opstelling bekend: in doel Werner Van Eeckhout, verdedigers David Goldberg – Hugo Berg – Joachim Huyghebaert – Neal Vandekerckhove, middenvelders Nathan Billiau (flank) – Dean Praet – Kevin Debeuckelaere – Arjen Cordier – Kyran Raes (flank) en diep in de spits, onze topschutter Jan Boterberg. Kim Depickere startte even op de bank. Volgens verschillende bronnen werd ze door de trainer gestraft omdat ze te laat was toegekomen op de training! Trainer Sanders verklaarde/ontkende: “De trainer heeft steeds de moeilijke taak om de 11 startende spelers te kiezen. Het is natuurlijk ook heel belangrijk om een goeie bank te hebben…”

Terwijl iedereen zich aan het verkleden was als echte voetballer, werd het duidelijk dat dit al zeer lang geleden was voor David Goldberg. Hij moest er attent op gemaakt worden dat de rugnummers wel degelijk op de rug gedragen moeten worden en niet op de borst. Zijn truitje omdraaien was dus de boodschap!

1

De wedstrijd werd opgang gefloten door Luc Vanalme stipt om 19u30.

In de beginfase was er niet veel te beleven. Het was een tactisch steekspel waarin beide ploegen goed verdedigden maar weinig kansen afdwongen. In de 8ste minuut schrok iedereen wakker toen Kevin Debeuckelaere plots van zeer ver uithaalde in de volley. De keeper was kansloos maar de bal ging via de paal naast het doel.
Het middenveld werd vaak overgeslagen en de targetman van de KVSOO voorin liep vaak achter een verloren bal aan. Uit het niets kon de spits van Menen alleen op de doelman afgaan, maar helaas voor onze vrienden uit Menen struikelde hij door een putje in het veld. Centrale verdedigers Joachim Hughebaert en Hugo Berg slaakten een zucht van opluchting toen de bal ontzet kon worden. Met de naderende rust kreeg de KVSOO nog twee uitstekende kansen. Jan en Kevin konden niet afwerken.

2In de rust werden enkele problemen besproken in groep. De tweede helft werd alvast met veel grinta ingezet.
Een voorzet vanop de flank voor Menen zorgde in het begin van de tweede helft achterin bij de KVSOO voor heel wat paniek. De bal raakte niet weg en in de kluts viel de bal in doel. 1-0. De tactische richtlijnen werden onmiddellijk aangepast en de KVSOO ging meteen aanvallender voetballen. Diepe spits Jan Boterberg werd vaker bereikt en na enkele kansen verdienden de bezoekers toch een doelpuntje. Dit doelpunt kwam er op een strafschop. Jan boterberg werd in de zestien foutief afgestopt. Hij zette zelf de strafschop perfect om in de rechterbenedenhoek. 1-1!

3Menen wist even niet meer van welk hout pijlen te maken, de KVSOO kreeg enkele kansen. Uiteindelijk maakte Jan met zijn tweede van de avond de (schijnbaar) verlossende treffer voor de KVSOO met een knappe volley. 2-1. Het einde van de partij kwam steeds dichterbij. De KVSOO ging opnieuw verdedigender voetballen, maar kleeg in de slotminuut het deksel op de neus. De spits van Menen glipte door de buitenspelval en werkte goed af. 2-2! Kort nadien werd de wedstrijd afgefloten.

Geen verliezers dus, al voelde dit natuurlijk voor de KVSOO wel aan als een nederlaag. Maar dit werd al vlug doorgespoeld in de kantine!
Beide trainers kregen nog een leuke trofee, als aandenken van de wedstrijd. We geven dit natuurlijk een mooi plaatsje, misschien best in de koelkast!?

4

Alle foto’s zijn te bekijken op onze fotopagina!
Graag willen we de vriendenkring van Menen bedanken voor deze leuke oefenwedstrijd en de perfecte organisatie en natuurlijk ook het scheidsrechterstrio onder leiding van Luc Vanalme!
Hopelijk treffen we mekaar opnieuw op de Finaledag!