KVSOO steunt het goeie doel!

Na de steun vorig seizoen voor het ‘Ga voor geluk – project’ van Geert Meesschaert kregen we ook dit seizoen opnieuw een prachtig initiatief voorgeschoteld waar we ons als Oostendse vriendenkring willen voor engageren. Onder de noemer ‘Op de fiets voor het goede doel’ stelde Diaken Marc Rommelaere ( proost voetbal in West-Vlaanderen en diaken Parochie Emmaüs – Bisdom Brugge ) zijn nieuwe fietsproject voor.

Op 1 mei 2014 wordt voor de 15de keer het Kampioenschap van Frankrijk voor priesters, diakens, seminaristen en religieuzen in het Franse Steenvoorde georganiseerd.

Marc RommelaereZoals velen van jullie nog weten is Marc op 24 augustus 2010 met de fiets vanuit Sint-Andries Brugge richting Compostella vertrokken. Precies 3 weken later stond hij na 2.263 km aan de basiliek in Compostella. Een onvergetelijke ervaring! Hij vertelde ons er het volgende over: Omdat ik vond dat dit niet alleen iets van en voor mezelf mocht zijn heb ik me laten sponsoren. Mensen vanuit de parochie of vanuit mijn familie- en vriendenkring, vanuit mijn sportmiddens konden een financiële bijdrage leveren. Die gesponsorde gelden werden aan 2 projecten gekoppeld: een project dat ten goede kwam aan vierde wereld mensen op de parochie St. Gillis/ St.Walburga (aangezien ik op dat moment daar diaken was) en een tweede project dat ten goede kwam aan de “solidariteitskas voor voetbalscheidsrechters” (zwaar zieke voetbalscheidsrechters of een tegemoetkoming voor de weduwe van een overleden scheidsrechter…….). Dit alles werd voor de 2 projecten een mooi financieel succes!

Nu ziet Marc een nieuwe uitdaging: op 1 mei 2014 wordt in Steenvoorde het kampioenschap van Frankrijk wielrennen voor geestelijken gehouden over een afstand van 63 km (9 ronden van 7 km). Vanuit de werkgroep sportpastoraal hebben ze navraag gedaan in welke mate men mocht aansluiten. Lang hebben ze niet moeten wachten om een ja- antwoord te krijgen. Vandaar dat ze vermoedelijk met 3 Belgen aan dit kampioenschap van Frankrijk zullen deelnemen.

Ook nu wil Marc dit opnieuw koppelen aan een “geven en nemen situatie”. Opnieuw wens ik me te laten sponsoren en dit voor drie projecten:

 • Project A :”Welzijnsschakel waar armen het woord nemen” Emmaüsparochie: St.Andries, St.Baafs, St.Godelieve, St.Michiels, St.Willibrord ( binnen deze Emmaüsparochie ben ik thans diaken)
 • Project B “Solidariteitsfonds voor voetbalscheidsrechters“
 • Project C: Sociale kas Feestcomité Provinciaal Comité voetbal W.Vl

Hoe gebeurt het sponsoren?

Elke persoon die wenst te sponsoren kan dit doen voor minimum 5€. Per extra schijf van 5€ kan je een extra tijd opgeven.
Per 5€ sponsoring mag je één tijd opgeven die Marc over die 63 km zal rijden (een richttijd op training is 2u45’). Indien je 10€ sponsort dan mag je 2 tijden opgeven enz. Als mogelijke schiftingsvraag vermeld je ook Marc zijn plaats in het klassement. ( 2013 = 46 deelnemers )

Er zijn ook 11 mooie prijzen te winnen voor degene die de tijd van Marc het best kunnen voorspellen:

 • Verblijf in Hotel Pavillon Du Zoute van vrijdag tot zondag voor 2 personen
 • Gastronomische maaltijd voor 2 personen in Hotelschool “Ter Duinen”
 • 2x 2 gerookte zalmen
 • 2x Gourmet schotel voor 4 personen bij Keurslager Dirk Sanders
 • Eetbon van 50€ in Restaurant “De Lekpot”
 • Verzorgingspakket Apotheek
 • 2x Eetbon van 25€ in Restaurant “De Lekpot”
 • 1 gerookte zalm (met mij contact opnemen)

Vanuit de werkgroep sportpastoraal en vanuit de federatie Emmaüs zullen 2 personen ter plaatse toezien op de juist gereden fietstijd. Ook diezelfde 2 personen zullen nadien samen met mij het klassement opmaken.
Supporters zijn uiteraard welkom!

Hoe je inschrijven voor deze pronostiek?

Op de ledenvergadering van maandag 7 april 2014 kan je jullie pronostiek doorgeven aan onze secretaris Jan Boterberg. Je betaalt meteen cash per inschrijving. Hierbij geef je ook je telefoonnummer door, de gereden tijd & plaats en welk project ( A, B of C ) je wil steunen.
Leden die NIET aanwezig kunnen op de ledenvergadering kunnen hun pronostiek ook doorgeven per mail. (jan.boterberg@kvsoo.be )
Eventuele extra informatie kan bekomen worden bij Marc Rommelaere per mail ( marc.rommelaere@pandora.be ) of per telefoon ( 050/38.63.22 ).

(2863 keer bekeken)

Share