Daguitstap KVSOO zaterdag 24 mei 2014

Ook dit jaar trekken we er op het einde van het voetbalseizoen weer op uit met onze favoriete vriendenkring. We zetten onze traditie binnen- / buitenland verder en trekken dit jaar de Franse grens over richting Noord Frankrijk. Hieronder vindt u het vooropgestelde programma. Concrete informatie om in te schrijven kan je onderaan deze pagina vinden.

Programma

07u00: Oostende: vertrek richting Nord-Pas de Calais aan busparking Hotel Melinda Oostende
bus

08u00: Onderweg wordt u een ontbijt aangeboden

09u00: bezoek stadion Valenciennes – ‘Stade du Hainaut’
Dit prachtige stadion – dat plaats biedt aan 25.172 toeschouwers – werd in de zomer van 2011 geopend in een galawedstrijd tegen Borussia Dortmund. Deze parel heeft een futuritisch uitzicht en voor dak werd maar liefst 1800 ton staal gebruikt. In het stadion zijn ook 2600 clubseats verwerkt en er zijn 16 skyboxen om de hoofdsponsors in ideale omstandigheden naar het voetbal te laten kijken. Het is de thuishaven van de Franse eersteklasser Valenciennes FC, waar een Belgische coach (Ariël Jacobs) de scepter zwaait.

valenciennes2

10u15: vertrek richting Arras

11u15: bezoek aan de oorlogssite ‘Carrière Wellington’ van Arras uit de Eerste Wereldoorlog
In deze interactieve rondleiding komen we meer te weten over de vele gangenstelsels die onder Arras gegraven werden, om op 9 april 1917 een grootschalige aanval te plannen op de Duitse linies. Na een enorme explosie kropen 24.000 soldaten uit de aarde om de Duitsers te verrassen. We komen meer te weten over de voorbereidingen van deze Slag bij Arras en over de leefomstandigheden van de soldaten die er hun ‘wachttijd’ uitzaten…
arras

12u30: middagmaal in de buurt van Arras
Typisch Franse broodmaaltijd met aangepaste charcuterie met het beste uit Nord-Pas de Calais. Dit geserveerd in een typisch Frans cafeetje ‘L’ Etrier’ in de buurt van Arras.
letrier

13u30: vertrek richting Roubaix

14u30: bezoek aan de catacomben van Paris-Roubaix.
De wieleraccomodatie van Roubaix is het sluitstuk van deze eendaagse wielerwedstrijd, ook wel bekend als de ‘Hel van het Noorden’. We bezoeken niet alleen de oude Velodroom, maar ook de typische kleedkamers en de prachtige nieuwe wielertempel die op wandelafstand van de oude gebouwen neergepoot werd.
roubaix

16u00: Roubaix / Wattrelos: Jeu de Bourle
Wat ontspanning in combinatie met een met een heerlijk drankje uit deze streek (Picon) in ‘Café Au bon fraisier’
picon

18u00: vertrek naar locatie avondmaal

18u30: avondmaal (verrassing)

22u00: verwachte aankomst in Oostende

Kostprijs?

Leden van de vriendenkring + partner betalen 55,00€ per persoon
Niet-leden betalen 70,00 € per persoon

Hoe inschrijven?

Heeft u interesse om mee te gaan? Aarzel dan niet en schrijf je als de bliksem in want we hebben slecht 50 plaatsen op de bus. Dit kan door een mail te sturen naar contact@kvsoo.be met vermelding van het aantal personen. De inschrijvingen worden afgesloten op maandag 12 mei 2014, dus gelieve tegen deze datum te bevestigen.
Het inschrijvingsgeld kan gestort worden op ons rekeningnummer: BE66 0010 5512 1843 met mededeling “DAGUITSTAP 2014 – NAAM + AANTAL PERSONEN”. Van zodra wij uw betaling ontvangen hebben ontvang je van ons de bevestiging.

(3056 keer bekeken)

Share