Uw favoriete vriendenkring is 5 nieuwe scheidsrechters rijker!

Na een intense opleiding – die reeds begin september van start ging – stond op zaterdag 26 oktober 2013 het examen op het programma van de cursus kandidaat-scheidsrechter. Iedereen had zich goed voorbereid op dit examen en werd perfect klaargestoomd door onze lesgever Ashly Braeckevelt.

Rond 10.00u ging het examen van start onder het toeziende oog van PSC-opleider Luc Devis. Het verdict kwam er een uurtje later nadat de kandidaten onderworpen werden aan een schriftelijk- (70 punten) en mondeling (10 punten) examen. Men kreeg ook nog 10 punten voor hun houding tijdens de cursus en 10 punten voor het invullen van het scheidsrechtersblad en -verslag.

Onze 5 kandidaten slaagden allen met grote onderscheiding! De primus van de klas was Neal Vandekerckhove met 97,5 % op 100. Op de voet gevolgd door Sebastiaan Gebruers (96 %), Kyran Raes (90 %), Hugo Berg (88 %) en Cedric Van Langendonck (86 %). Door hun jonge leeftijd hebben we nog twee scheidsrechters die de leeftijdsgrens van 15 jaar nog niet bereikt hebben. Voor Kyran Raes is het nog wachten tot 20 februari vooraleer hij zijn eerste wedstrijd mag fluiten, voor Cedric Van Langendonck is het nog wachten tot 18 juni.

De 3 andere nieuwe scheidsrechters worden in november aan hun vuurdoop onderworpen. Nieuw dit seizoen is de speciale begeleiding van een PSC opleider. Rony Callewaert zal de eerste 3 weken op pad gaan met onze nieuwe scheidsrechters. De eerste week is het aan REF A om te fluiten, terwijl REF B en REF C toekijken samen met Rony Callewaert. De tweede week is het de beurt aan REF B om te fluiten, terwijl REF A en REF C toekijken. De laatste week is REF C dan aan de beurt. Na deze 3 weken krijgen ze allen hun tweede wedstrijd voor de kiezen samen met een peter van onze Oostendse vriendenkring.

Hieronder kan je de eerste aanduidingen vinden van onze niuewe scheidsrechters:

– Sebastiaan Gebruers ( peter: Nathan Billiau ) : U13A Jabbeke – Eernegem op zaterdag 9 november 2013 om 13.45u
– Neal Vandekerckhove ( peter: Kevin Debeuckelaere ) : B13A E. Gistel – VC Ardooie op zaterdag 16 november 2013 om 14.30u
– Hugo Berg ( peter: Ashly Braeckevelt ) fluit zijn eerste wedstrijd op zaterdag 23 november 2013

We wensen iedereen heel veel succes met hun eerste wedstrijden en heten hen uiteraard van harte welkom bij de KVSOO!

Nieuwe refs KVSOO

Nieuwe refs KVSOO

Nieuwe refs KVSOO

Nieuwe refs KVSOO

Nieuwe refs KVSOO

(3616 keer bekeken)

Share