Daguitstap naar Limburg werd opnieuw een schot in de roos!

Op zaterdag 1 juni 2013 stond het jaarlijkse culturele hoogtepunt op het programma voor alle Oostendse scheidsrechters en hun vrienden.
Ondertussen heeft zich de afgelopen jaren een traditie gevormd met het ene jaar een binnenlandse trip, gevolgd door een jaartje buitenland. Vorig seizoen trokken we richting Nederland, dus dit jaar was ons eigen landje aan de beurt. Onze voorzitter Bart Zeebroek was ceremoniemeester van dienst en hij stelde een prachtig programma samen in één van de parels van Vlaanderen: Limburg.

Foto Cristal ArenaHet was al vroeg verzamelen geblazen aan de Melinda busparking want om 6.30u vertrokken we richting onze eerste activiteit in Genk. We hielden even halt in Groot Bijgaarden voor een lekker ontbijt met een sapje en/of koffie. Ondertussen kregen we van onze gids Bart Zeebroek alle informatie die we nodig hadden voor een vlekkeloze dag. Dit werd meermaals op applaus onthaald. Tegen 9.30u kwamen we aan bij één van de hoogtepunten van de dag: een bezoek aan de Cristal Arena van KRC Genk. We werden er opgewacht door onze plaatselijke gids die ons een rondleiding gaf doorheen het volledige stadion in al zijn facetten… Een leuke kijk achter de schermen die werd afgesloten met een verrassing van formaat. We werden tegen 11.00u verwacht in de Euphony loge voor een aperitief die ons aangeboden werd door KRC Genk. We leerden er ook kennismaken met de begeleider van de scheidsrechters voor de thuiswedstrijden van KRC Genk!

Na een lekker aperitief trokken we richting het interactieve museum Goal Mine in het stadion die ons op een leuke manier liet kennismaken met de verschillende aspecten van het voetbal in Limburg. Een klein uurtje later mochten we de voeten onder de tafel schuiven van het Genkse themacafé voor een lekkere spaghetti. Gastheer van deze maaltijd was ex-international en rasechte Limburger Dirk Medved.

De pasta ging vlot binnen want we hadden al enkele kilometers afgelegd. Na een korte busrit kwamen we tegen 14.00u aan bij C-mine in Genk. Deze prachtig gerestaureerde mijnsite is nu een pareltje geworden waar men cultuur, creativiteit en cinema wil combineren met elkaar. Ons 2 gidsen loodsten ons rond in de ‘C-Mine experience’: een interactieve rondleiding in de oude mijngebouw. Tot slot van deze rondleiding hadden we ook nog de beklimming van een 60m hoge schachtbok van de oude mijn van Winterslag.

We verlieten Genk en reden verder richting de Limburgse provinciehoofdstad: Hasselt. Hier leerden we kennismaken met het Hasseltse Jenevermuseum waarna we nog taart en koffie gingen eten in ‘Het Borrelhuis’.

De laatste activiteit bevond zich in Tessenderlo. We kropen de railbike op en volgden een 8km lang traject langs de Limburgse natuur en bossen. Tussenin was er ook nog even tijd voor een heerlijke verfrissing onder de vorm van een lekkere beker gerstennat. De ene railbike ging al wat vlotter vooruit dan de andere, maar uiteindelijk kwam iedereen veilig en wel aan bij de bus. Het was ondertussen al 19.30u geworden, hoog tijd dus om huiswaarts te keren met nog een tussenstop in Dendermonde om te eten.

uitstap-limburgTradities zijn er om in eer gehouden te worden, dus kan ook een tombola niet ontbreken op onze daguitstap. Tahnee Verkempinck werd de leading-lady en ze bracht de tombola tot een goed einde op haar eigen enthousiaste manier! De buiken begonnen stillaan terug te grommen hoe dichter we Dendermonde naderden. Rond 21u draaiden we de markt van Dendermonde op waar we de troepen verzamelden in “Het vaderland” voor een afsluitend avondmaal. Het werd de oeroude Vlaamse kost: stoofvlees met frieten à volonté!

Na de maaltijd reden we huiswaarts zodat we tegen middernacht terug aankwamen in de koningin der badsteden.
Het werd opnieuw een onvergetelijke dag met de KVSOO, de ideale afsluiter van een mooi seizoen voor onze favoriete vriendenkring! We kijken nu al uit naar volgend jaar!

De foto’s mogen natuurlijk niet ontbreken:

http://fotogalerij.kvsoo.be/#35

(3458 keer bekeken)

Share