Afscheid van een monument: Norbert Maes

In april 1980 begon de actieve scheidsrechterscarrière van Norbert Maes. Norbert was jarenlang doelman geweest bij De Haan en na zijn voetballoopbaan wou hij actief blijven in de voetbalwereld. Nadat er al enkele andere ex-voetballers gestart waren met de cursus kandidaat-scheidsrechter volgde ook Norbert.
De technische bagage die hij als doelman had opgebouwd zou hem natuurlijk helpen in het leiden van wedstrijden.
Hij kwam in de Oostendse vriendenkring terecht waar hij de afgelopen 33 jaar verschillende rollen op zich heeft genomen: trouwe kaarter in lokaal Melinda, begeesterende trainer van onze voetbalploeg, een gemotiveerde peter voor jonge scheidsrechters, enz…

Norbert mag met een grote tevredenheid terugblikken op zijn carrière als scheidsrechter. Hij floot tot in 3de provinciale en was jarenlang een graag gezien gezicht bij de nationale jeugdwedstrijden. Gezondheidsredenen hebben Norbert nu gedwongen om het rustiger aan te doen, maar we zijn er zeker van dat we Norbert nog veel zullen mogen zien in de voetbal- en scheidsrechterswereld. Te beginnen met de maandelijkse vergaderingen van de Oostendse vriendenkring.

Norbert kreeg uit handen van onze voorzitter – Bart Zeebroek – een mooi en lekker geschenk die hij kan nuttigen samen met zijn echtgenote. Danny Roose overhandigde Norbert ook een mooie tekst met een kort relaas van zijn sportieve loopbaan binnen de arbitragewereld. PSC-voorzitter – Dhr. Luc Matthys – overhandigde Norbert enkele geschenken in naam van het PSC en had niets dan lof te vertellen over Norbert.

Het ga je goed Norbert en we hopen je nog veel te mogen zien binnen onze KVSOO…

Norbert Maes

Norbert Maes

Norbert Maes - Luc Matthys

(4170 keer bekeken)

Share