1 minuut stilte

De medewerkers van de Belgische Voetbalbond wensen hun uitdrukkelijke medeleven te betuigen aan de familie van de lijnrechter die deze week overleed aan de gevolgen van voetbalagressie in Nederland.

Het voorval is verschrikkelijk en is naast een algemeen maatschappelijk fenomeen ook symptomatisch voor wat zich al te vaak op en naast onze voetbalvelden afspeelt. Dergelijk respectloos gedrag kan en mag niet getolereerd worden en heeft niets meer met vrijetijdsbesteding en competitiesport te maken.

We willen dan ook samenwerken met onze 2200 clubs en zo alle voetbalmensen sensibiliseren om onze sport te beoefenen met respect voor de scheidsrechters.

Respect voor scheidsrechters is een basisvoorwaarde. Zonder scheidsrechters is er geen voetbal!

We vragen jullie om dit weekend vóór ELKE wedstrijd (van jeugd tot eerste elftal) een minuut stilte in acht te nemen als steun voor de familie van het slachtoffer. Laat ons deze minuut ook gebruiken om even stil te staan bij het gegeven of er op deze manier nog verder kan gevoetbald worden telkens wanneer je een beslissing van de scheidsrechter in twijfel trekt.

(3044 keer bekeken)

Share
CategorieënVFV