Even voorstellen: Brecht Dejaegere

Op maandag 2 maart 2015 hebben we opnieuw hoog bezoek in Bistro Van Gogh. Profvoetballer en één van onze West-Vlaamse talenten – Brecht Dejaegere – komt naar onze ledenvergadering.
Brecht Dejaegere werd geboren op 29 mei 1991 en groeide op in Handzame. Hij is een polyvalente middenvelder en speelt sinds augustus 2013 bij KAA Gent.

Hij begon in 1997 bij de jeugd van SVD Handzame als doelman. Hier werd hij na een jaar opgemerkt door Club Brugge en hij doorliep er verschillende jeugdploegen tot 2007. Toen moest hij vertrekken omdat hij te klein werd bevonden als doelman. Hij stapte over naar de jeugdwerking van KV Kortrijk, waar hij werd omgeschoold tot middenvelder. Hij speelde tot 2010 in de jeugdreeksen van Kortrijk en maakte in het seizoen 2010-2011 de overstap naar de A-Kern.

Op 19 februari 2011 maakte hij zijn debuut in eerste klasse in de gewonnen wedstrijd tegen Germinal Beerschot. Zijn eerste officiële goal scoorde hij een jaar later in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen KRC Genk. Op het einde van dat seizoen verlengde hij – tot ieders verbazing – zijn contract bij Kortrijk zodat hij zijn studies (leerkracht lichamelijke opvoeding) kon verder zetten. In het seizoen 2012-2013 was hij meestal basisspeler en speelde hij 33 wedstrijden.

Op het einde van dat sterke seizoen tekende Brecht Dejaegere een 5-jarig contract bij KAA Gent. In zijn eerste seizoen speelde hij al vele wedstrijden en dit seizoen is hij echt doorgebroken als draaischijf op het middenveld.

Naast zijn carrière als voetballer is Brecht Dejaegere ook jeugdtrainer bij NSVD Handzame, de club uit zijn geboortedorp. Hij zette er zelf zijn eerste voetbalstappen en is dan ook fier dat hij daar de enige jeugdspeler is die echt doorgebroken is.

In een boeiende voorstelling komen we meer te weten over het leven van een jonge profvoetballer, de persoonlijkheid van Brecht Dejaegere en de voor-en nadelen van een leven in de spotlights. Uiteraard zal ook de relatie met de arbitrage een belangrijk item zijn in de uiteenzetting.

Kortom, u hebt het alweer begrepen! Het wordt opnieuw een onvergetelijke avond bij uw favoriete vriendenkring. U komt toch ook?!

(3710 keer bekeken)

Share