KVSOO verliest nipt van Brugse scheidsrechters

Op woensdag 12 februari speelde de kvsoo een oefenwedstrijd tegen de vriendenkring uit Brugge. Het is een jaarlijkse traditie om een wedstrijd te spelen tegen de Brugse “boeren”, zoals ze zichzelf voorstelden. De Oostendse “Vissers” waren alvast niet van plan om de bal vaak uit het net te moeten vissen en ontvingen de Bruggelingen vol vertrouwen in hun vertrouwde Opex Girls Stadion.

kvsoo-kvbsDe KVSOO-selectie werd grondig voorbereid en ingevuld door coach Thomas Sanders, met behulp van de tips van afgevaardigde Bart Zeebroek. De elf startspelers werden in een 4-4-2 opstelling gepositioneerd met in doel nieuwkomer Richard Doeven. Zoals steeds worden de nieuwkomers verplicht om met een knalrode niet-reglementaire muts te spelen. De laatste man was Hugo Berg, die door zijn opvallende gelijkenissen met David Luiz van PSG (looks én voetbaltalent?) de Brugse aanvallers de stuipen op het lijf moest jagen. Naast hem moest rots-in-de-branding en kapitein-ad-interim Joachim Huygebaert de aanvalsgolven als eerste afblokken. Linksachter stond jong talent Vincent Tourlemain en aan de overzijde startte vaste waarde Benny Beyen. Centraal op het middenveld werden Arjen Cordier en Rhandy Delefortrie geposteerd. Rhandy voor de power en Arjen uiteraard voor zijn fluwelen baltoetsen die het spel moesten verdelen. Met op rechts Neal Vandekerckhove en op links Thibo Desmet werd er voor snelheid gezorgd op de flanken. Zij moesten met hun voorzetten de twee spitsen Nathan ‘Gareth’ Bale-iau en Dean ‘Cristiano’ Praet bedienen.
De bank werd de eerste minuten verwarmd door Vincent Maes, Birger Janssens en Steve Declerck. Jan Boterberg werd door zijn doelpuntenloze jaar niet opgenomen in de selectie.

Scheidsrechter Kevin Debeuckelaere, bijgestaan door Kim Depickere en Marc Deschuytter die door contractuele verplichtingen niet mocht meespelen, blies stipt om 20u het eerste fluitsignaal.

De eerste minuten startte Oostende sterk, met een opwarmertje voor de Brugse keeper door Rhandy, maar al snel werd het evenwicht hersteld. Brugge kwam meer in de wedstrijd en had qua balbezit de beste papieren. Tot veel kansen kwam dit in het begin van de wedstrijd niet. Er werd zoals verwacht gebikkeld op het middenveld. Op een paar waterkansjes voor Brugge stond Richard steeds uitstekend paraat.

Halfweg de eerste helft kon Dean na mooi wegdraaien van zijn tegenstander zijn snelheid demonstreren en recht op de keeper afgaan. Zijn laatste baltoets was echter te ver van de voet waardoor de keeper makkelijk kon oprapen. Een uitstekende mogelijkheid.
Kort daarna had Brugge een dubbele reuzenkans. De bal werd tot twee keer toe van de lijn gehaald door een wereldsave van Richard, kort gevolgd door een redding met de voet van Hugo Berg die zijn plaatsing uitstekend gekozen had.

Brugge kreeg kort voor de rust nog een gevaarlijke vrije trap op de rand van de zestien. Door de druk van de camera’s leverde dit uiteindelijk geen gevaar op. Ruststand 0-0.
Tijdens de rust werd er een opvallende wissel doorgevoerd. Thuisafgevaardigde Bart Zeebroek werd gewisseld voor laatkomer Ashly Braeckevelt, die bij zijn aankomst meteen duidelijk maakte dat hij en alleen hij de eerste in de pikorde was.

Wat de eerste helft niet bracht, werd voor de neutrale toeschouwer in de tweede helft goedgemaakt: doelpunten. Eerst had Brugge nog een reuzenkans gemist, opnieuw dankzij uitblinker Richard Doeven, maar daarna brak de KVSOO-verdediging dan toch voor de blijvende druk van de bezoekers. 0-1. KVSOO wist helemaal niet meer van welk hout pijlen te maken. De verdediging liep plots in de aanval en de aanvallers dachten aan verdedigen. Trainer Thomas kon zijn haar wel uittrekken. De 0-2 was een logisch gevolg. Richard kon de bal net niet meer uit zijn netten houden. De coach gaf na de wedstrijd aan dat de fase uitvoerig zal besproken worden tijdens de volgende training komende zondag om 7u.

Na het doelpunt kwam Oostende beter in de match. Dean vergat zijn bal na mistasten van de Brugse keeper en miste daardoor een uitstekende kans op de aansluitingstreffer. Tussen door stal Benny Beyen de show door op links een poging tot voorzet te ondernemen. Van ver leek het op een rabona! Helaas belandde de bal in het zijnet.

De aansluitingstreffer kwam er dan toch na een goeie actie van Neal die Arjen bediende. Hij maakte het na een prachtige controle in één tijd met een uitstekende volley af. 1-2. De keeper was kansloos. De druk van Oostende bleef daarna aanhouden. De ontketende Arjen omspeelde de keeper maar zijn voorzet voor een leeg doel bereikte niemand. De ultieme mogelijkheid om de wedstrijd na het overwicht van Brugge op een diefje op een gelijkspel te laten eindigen. Het bleef 1-2 tot scheidsrechter Kevin de wedstrijd affloot.

Een verdiende overwinning voor de bezoekers, al kwam de thuisploeg gevaarlijk dicht bij een gelijkspel. De KVSOO bedankt de Brugse vriendenkring voor hun komst en de sportieve wedstrijd. Bedankt ook aan SK Opex girls voor de goeie zorgen en accomodatie.

De volgende wedstrijden staan gepland op de Finaledag. Dan is het echt voor de knikkers!

PS: bijna vergeten. We bedanken uiteraard ook het scheidsrechterstrio voor de uitstekende leiding.