KVSOO en KV Oostende slaan de handen in elkaar voor het project ‘Referee Ambassador’

Begin deze maand was er een onderhoud op Sportpark De Schorre tussen het jeugdbestuur van KV Oostende, Laurent Colemonts namens het Referee Department van de KBVB en een delegatie van ons KVSOO-bestuur. Op deze meeting werd uitleg gegeven over het Referee Ambassador project van de Belgische voetbalbond.

Dit project is reeds met succes gelanceerd in Kortrijk en draait daar heel goed. De basis van dit project is het uitbouwen van een netwerk van clubscheidsrechters. Dit kunnen zowel ouders, jeugdspelers, familieleden of andere geïnteresseerden zijn. Deze clubscheidsrechters zullen in eerste instantie de wedstrijden fluiten van de leeftijdscategorieën U6 tot en met U11. De coördinatie van dit hele netwerk van clubscheidsrechters moet gebeuren door de Referee Ambassador(s) van de club. Dan spreken we niet enkel over het aanduiden van de verschillende wedstrijden, maar ook over:

  • de ontvangst/begeleiding van de scheidsrechter
  • het bepalen van een arbitragebeleid/visie binnen de club
  • het aansturen van het arbitrerend kader via leerfiches/opvolging/tips
  • het centrale aanspreekpunt zijn binnen de voetbalclub over alles wat met arbitrage te maken heeft

Alle clubs van de Jupiler Pro League werden aangeschreven om het uithangbord te zijn van deze actie en KV Oostende heeft het initiatief genomen om hier als één van de eerste clubs in België ( naast KV Kortrijk en KAA Gent ) een voortrekkersrol te spelen. Uiteraard in een goede samenwerking met onze Oostendse scheidsrechtersvereniging.

Ook voor onze vereniging is dit project een groot pluspunt want naast een positieve houding tegenover de arbitragewereld hopen we uit dit project ook leden te rekruteren die een cursus willen volgen om scheidsrechter te worden. Alles staat momenteel nog in zijn kinderschoenen maar de eerste stappen zijn gezet om een mooie samenwerking tot stand te brengen.

Interesse in dit project? Neem dan contact op met het bestuur van onze vriendenkring via contact@kvsoo.be.

referee ambassador

(2936 keer bekeken)

Share