KVSOO neemt afscheid van Marc Beirens als actief scheidsrechter!

Afgelopen week bereikte ons het nieuws dat Marc Beirens na dit sezioen een einde maakt aan zijn actieve scheidsrechtersloopbaan. Na 40 volle seizoenen hangt hij zijn fluitje aan de haak. Op 21 april 2012 leidde hij zijn laatste wedstrijd.

Marc startte zijn loopbaan in 1972, hij legde zijn theoretische examen af op 04 maart 1972. Op dat ogenblik volgde hij zijn onderwijzersopleiding en zag de arbitrage als een mooie aanvulling van deze opleiding. Zijn ambitie was dan ook bescheiden en hij had toen nooit gedacht dat hij zo van de microbe zou gebeten worden. Of zoals Marc het zelf mooi verwoorde: ‘ Een liefde die je best wegsteekt, want het maakt je kwetsbaar…’

Marc mag terugblikken op een schitterende hobby van 40 jaar, een hobby die niet alleen zijn karakter en geest gevormd heeft, maar die hem ook fysiek sterker germaakt heeft. Zelf zijn laatste jaren bij de jeugd waren verhelderen. Hij houdt ook vele vrienden over aan deze schitterende hobby, veel meer dan hij zelf eerst vermoedde.

Ook binnen de Oostendse vriendenkring heeft Marc meer dan zijn steentje bijgedragen. Hij was jarenlang penningmeester en bleef ook daarna met een kritisch oog de vriendenkring bekijken. Hij bleef ook een trouw bezoeker van de maandelijkse vergaderingen! Het doet ons zeer veel deugd dat Marc nu al aangeeft dat hij ook lid wil blijven en zoveel als mogelijk de maandelijkse vergaderingen zal bijwonen.

Uiteraard gaan we dit afscheid niet zomaar laten passeren. Op de eerste ledenvergadering van het komende seizoen ( maandag 10 september 2012 ) zal Marc op gepaste wijze in de bloemetjes gezet worden! Meer info zal later volgen.

Langs deze weg willen we Marc alvast van harte bedanken voor de vele inspanningen die hij gedurende de voorbije 40 jaar leverde ten voordele van onze gemeenschappelijke passie en hobby.

(3372 keer bekeken)

Share