Even voorstellen: Steven Sleuyter

Op maandag 1 december 2014 mogen we jullie met veel trots één van de ‘strafste’ atleten van Vlaanderen voorstellen als gastspreker op onze laatste ledenvergadering van het jaar 2014: Steven Sleuyter.

Steven Sleuyter 2Steven Sleuyter is bekend bij het grote publiek als mede-eigenaar en commercieel directeur van het bouwbedrijf Groep Sleuyter, maar de laatste jaren bouwde hij ook een ongelooflijke carrière uit als ultraloper. Sporten is voor Steven Sleuyter een verslaving. Hij vindt lopen de ideale sport voor mensen uit het bedrijfsleven. Want ook al werk je veel, voor lopen kan je altijd tijd vrijmaken wanneer je dit zelf wil en waar je dit wil.

Steven Sleuyter 1Steven Sleuyter is al van jongaf zeer sportief. Terwijl het accent nu op het lopen ligt, behoorde hij vroeger tot de top van het windsurfen. Hij behaalde ooit zelf zilver op een Europees Kampioenschap. De loopmicrobe begon met het lopen van enkele marathons. Deze brachten hem in verschillende wereldsteden: New York, Londen, Chicago, Berlijn… Toen bleek dat hij dit heel goed kon verteren verlegde Steven Sleuyter zijn grenzen en werd hij ultraloper. Bij het ultralopen overstijgen het aantal kilometers ruimschoots de afstand van een marathon. Maar ook de omstandigheden waarin Steven Sleuyter deze ultralopen wil ondergaan zijn buitengewoon. De afgelopen jaren kwam hij aan de start van vele heroïsche wedstrijden: Marathon des Sables, Spartathlon, Atacama Crossing, Sahara Race, Ocean Floor, …

De bekendste wedstrijd voor ons is waarschijnlijk de ‘Marathon des Sables’ omdat we dit ook als eens hebben gezien in Tomtesterom met Tom Waes. Tijdens deze zwaarste loopwedstrijd ter wereld in de Marokkaanse woestijn gaan 850 lopers door de hel. In deze zevendaagse wedstrijd trotseren de lopers vele obstakels: 56 graden, zandstormen, stuiptrekkingen, blaren, solidariteit, …

Steven Sleuyter zal ons ongetwijfeld ook vertellen over een andere loodzware wedstrijd waar hij aan deelgenomen heeft. Begin september 2014 liep hij de Spartathlon. Deze non-stop loopwedstrijd bracht de lopers van startplaats Athene naar het 246km verderop gelegen Sparta.
Steven Sleuyter is ook een echte topsporter, want hij wil niet alleen deelnemen aan deze wedstrijden, hij wil er ook een goede prestatie neerzetten. Zo won hij de non-stop loopwedstrijd ‘Ocean Floor’ in Egypte. Hij liep de 260km in slechts 46 uur.

Alweer een gastspreker om niet te missen bij uw favoriete vriendenkring! U komt toch ook?!

Steven Sleuyter 3

(3585 keer bekeken)

Share