KVSOO steunt actie #footballplus tegen homofobie in het voetbal

KVSOO steunt #footballplusProfvoetballers en scheidsrechters uit het betaalde voetbal spelen dit weekend met regenboogveters. De Pro League, Proximus League en het Referee Departement zetten met de regenboogcampagne de strijd tegen homofobie in de verf. Door een wedstrijd met regenboogveters te spelen/fluiten, willen ze hun steun uitspreken voor de strijd tegen homofobie in het voetbal.

Ook de supporters worden opgeroepen om getooid in regenboogkleuren naar de wedstrijden af te zakken. De campagne zal via de sociale media gevoerd worden onder de overkoepelende hashtag #footballplus.

Deze campagne betekent ook de officiĆ«le lancering van de toolkit ‘Voetbal vs Homofobie 1-0’. Deze toolkit kwam tot stand in samenwerking met Gelijke Kansen in Vlaanderen. Deze toolkit kan je ook in onderaan dit artikel vinden. Hierin kan je nuttige informatie vinden om binnen het voetbal aandacht te schenken aan een holebivriendelijk klimaat.

Het Belgisch voetbal en KVSOO doet hierbij dan ook een oproep om mee te doen aan de acties van de Football+ Foundation en te werken aan een holebivriendelijk klimaat in alle geledingen van het voetbal, zowel binnen de clubwerking als op de tribunes. Zo wordt voetbal een feest voor iedereen!

Vanavond zullen 2 leden van onze favoriete vriendenkring hun wedstrijden doen met regenboogveters. Kevin Monteny doet dit als assistent scheidsrechter in KV Kortrijk – Lierse SK en Jan Boterberg zal dit doen als 4de scheidsrechters in KV Mechelen – Cercle Brugge.

Download de toolkit (PDF)

ff_regenboog3

ff_holebi_nl_740x420_0

(2723 keer bekeken)

Share