KVSOO – E.T. Brus 1-5 (één – vijf)

Op woensdag 3 mei speelde de KVSOO een laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de Finaledag. Deze keer werd er op de Schorre tegen E.T. Brus gespeeld. Een verslag door Richard Doeven.

Als doorwinterde refs kijken wij niet op van een afkorting meer of minder in het voetbal. Als wij bij onze aanduiding zien dat we een wedstrijd moeten leiden tussen Dosko Beveren en NSVD Handzame, dan weten we dat ‘Door Onderling Samenspel Komt Overwinning’ het opneemt tegen ‘Nieuw Snel Vlug Dapper’.
Als in Nederland PEC tegen NEC speelt, dat weten we dat de eer van Zwolle en Nijmegen op het spel staan. Frankrijk heeft evenmin geheimen voor ons. OGCN tegen LOSC, dat is het noordwesten tegen het Zuidoosten, ofwel Olympique Gymnaste Club Nice tegen Lille Olympique Sporting Club. Ach, al die voetbalacroniemen kennen we toch allemaal, dachten we.
Tot afgelopen woensdagavond dus. Een voetbalploeg met de naam E.T. Brus, neen, wij stonden voor een raadsel. Stond het voor Extra Technisch, Extra Tenen, Extra Terrestrial, … ? Geen idee. Ook het internet bracht weinig soelaas. Google liet ons weten dat Et Brus in het Noors een soda betekent. Een leuk weetje maar ook niet meer dan dat …

Wat we vooraf wél wisten is dat E.T. Brus geen simpel ploegje is.. Ten eerste was het geen vriendkring van scheidsrechter maar een vriendenkring van voetballers. Een echte voetbalploeg dus, kampioen geworden bij de Veteranen met een straat voorsprong en met spelers in de rangen die de voorbije jaren nog gevreesd werden in de hoogste provinciale voetbalreeksen. Maar geen nood, enkele van onze KVSOO leden worden zelfs in de nationale reeksen gevreesd …

De KVSOO van haar kant had iets goed te maken na de abominabele prestatie in Stasegem tegen de Kortrijkse refs. Coach Sanders stond dus wat onder druk en had de hele week koffie afgezworen en voor de wedstrijd een Temesta of twee geslikt om zo cool en rustig mogelijk over te komen. Hij bracht 11 gemotiveerde spelers tussen de lijnen met een duidelijk tactisch plan.
En het moet gezegd, KVSOO verraste vriend en vijand en het voetbalspel swingde als een tiet. De bal ging mooi rond in de ploeg, er werd verzorgd gevoetbald van achteruit en bij balverlies goed druk gezet. Er werd geknokt voor elkaar op het prachtige kunstgrasveld.
Meer nog, KVSOO kwam zelfs op voorsprong. Via een mooie doorsteekpass kwam Jori alleen voor de keeper. Jori bleef ijzig kalm, zette de keeper op twee verkeerde benen en legde de bal netje binnen. Euforie op de Oostende banken en de jongens van E.T. Brus waren op achtervolgen aangewezen. Lange tijd hield KVSOO gelijke tred en kreeg nog enkele kansen. Maar in de laatste tien minuten van de eerste helft scoorde een efficiënt E.T. Brus plots drie maal. Een kopbaldoelpunt aan de twee paal, een kanonskogel in de winkelhaak en balverlies in de eigen zestien meter resulteerden in een 1-3 ruststand. Het balverlies dat leidde tot het derde tegendoelpunt was volgens kwatongen te wijten aan oververmoeidheid van de speler in kwestie na het smeren van 200 boterhammen kort voor de wedstrijd …

Een zelfde spelbeeld in de tweede helft. KVSOO voetbalde netjes mee en lange tijd bleef het 1-3. Er werd stevig gebikkeld en met veel passie werden lijf en leden in de strijd gegooid. Dit leidde tot een flashback naar de halve finale van het WK 1982. Richard kwam in ware Toni Schumacher stijl uit zijn doel. In tegenstelling tot de voormalige Duitse doelman speelde Richard evenwel correct de bal maar gebruikte daarna Yenley zonder dienst toestemming als valmat. Het hele stadion hield even de adem in, Yenley incluis, maar na even naar adem te happen stond die even later alweer stevig op zijn benen.
Net als in de eerste helft waren de laatste 10 minuten er teveel aan. Na eerst nog een knappe redding van Richard in de 65ste minuut (een redding die volgens de scheidsrechter/voorzitter in het verslag moest) mocht E.T. Brus tweemaal ongehinderd voorzetten en evenveel maal werd aan de tweede paal de bal knap binnen geknikt.

Eén – vijf was de verdienstelijke eindstand na een aangenaam kijkstuk in een sportieve en gemoedelijke sfeer. Een prestatie ook die moed geeft voor de finaledag volgende week !
Na de wedstrijd werd nog even nagekaart maar door de afwezigheid van Ashly sloot de kantine vroeger dan voorzien en bleven enkele vaten bier onaangeroerd.
Dank aan de mannen van E.T. Brus voor de fijne sportieve ontmoeting en evenveel dank aan het leidende trio Bart, Manfred en Marc.

Kwamen voor KVSOO in actie: Richard, Kyran, Vincent, Joachim, Martijn, Jasper, Hakeem, Arjen, Kevin, Yenley, Steve, Jori, Dean en Joshua.

(3545 keer bekeken)

Share