Even voorstellen: Laurine Delforge

Op maandag 3 april 2017 krijgen we Laurine Delforge op bezoek in onze favoriete Bistro Van Gogh. ‘Laurine wie?’, horen we jullie meteen denken. Maar na het lezen van onderstaande voorstelling ben je er rotsvast van overtuigd dat je er ook moet bij zijn op deze boeiende ledenvergadering. Laurine haar grote passie is hockey en zowel als speelster en als scheidsrechter scheerde ze al hoge toppen.

Laurine Delforge is 26 jaar oud. Ze studeerde rechten en werkt momenteel als bedrijfsjuriste bij ETNIC (een informatie consultant voor de Fédération Wallonie-Bruxelles). Ze speelt hockey sinds ze 6 is en in de zomer van 2016 ging ze naar de Olympische Spelen van Rio. Niet als atlete maar om er het Olympische toernooi te fluiten, jawel als scheidsrechter.

Laurine Delforge speelt hockey sinds haar 6e. Momenteel speelt ze haar 10e seizoen bij Antwerpen, waarmee ze al verschillende Belgische titels behaalde. Laurine Delforge is sinds 6 jaar ook scheidsrechter maar dat is niet toevallig gekomen. Toen ze als jonge hockeyspeelster op het veld stond had ze soms moeite om zich neer te leggen bij de beslissingen van de scheidsrechters. Haar vader, die zelf scheidsrechter was, heeft haar op een bepaald ogenblik uitgedaagd om zelf arbiter te worden. Ze is die uitdaging aangegaan en kreeg al heel snel de microbe te pakken.

Laurine maakte een steile opmars als scheidsrechter en werd snel internationaal scheidsrechter. Haar bagage als speelster op topniveau was natuurlijk een grote troef in haar ontwikkeling. Toen ze te horen kreeg dat ze geselecteerd werd als scheidsrechter voor een Olympisch tornooi kwam natuurlijk haar ultieme droom uit. Als speelster kon ze er niet meer geraken, maar door haar doorzettingsvermogen kon ze er toch als official naartoe.
Haar passage op de Olympische spelen bleef niet onopgemerkt want ze floot er maar liefst 3 poulewedstrijden, een kwartfinale, de halve finale en ook de finale tussen Nederland en Groot Brittanië. Maar haar 26-jaar was ze ook de jongste scheidsrechter ooit die een Olympische finale floot.
Eind februari 2017 werd ze voor haar sterke prestaties in Rio ook gehuldigd door de Internationale Hockeyfederatie (FIH). Ze werd bekroond tot beste vrouwelijke scheidsrechter ter wereld in 2016.
U leest het, er wacht ons een boeiend en inspirerend verhaal van een talentvolle Belgische scheidsrechter die door haar passie en doorzettingsvermogen haar dromen aan het realiseren is. Laurine komt onze ook meer vertellen over de hockeysport, de arbitrage in de hockey, het respect tegenover de scheidsrechters, de video-ref en uiteraard ook haar ervaringen in Rio.

U komt toch ook?!

(3421 keer bekeken)

Share