Een terugblik op een geslaagde finaledag op 21 mei 2016

Scheidsrechters van de negen West-Vlaamse vriendenkringen namen het tijdens de finaledag op 21 mei 2016 tegen elkaar op. Het werd een dag vol plezier, spanning en lekker eten.

Na maandenlange voorbereidingen was het eindelijk zover. Zo’n 40 medewerkers van de KVSOO waaronder een 12 koppige selectie voetballers verwelkomden de vriendenkringen van Gistel, Brugge, Roeselare, Tielt, Ieper, Westkust, Menen en Kortrijk op het gloednieuwe kunstgrasveld in het sportpark De Schorre in Oostende. Ze hadden alvast schitterend weer meegebracht.

medewerkers

Verslag

De medewerkers, scheidsrechters en voetbalploegen konden vanaf 8u reeds aanschuiven aan een uitgebreid ontbijt.

ontbijt

Het voetbaltornooi, onder leiding van de scheidsrechters Peter Vanloo, Werner Van Eeckhout, Danniel Bernaert en Pieter Bonduel vatte aan om 10u.

In de voormiddag werden alle poulewedstrijden afgewerkt. Na elke poulewedstrijd werd er door elke ploeg 3 shoot-outs genomen. Een nieuwigheid dit jaar.

oostende

Tussendoor zorgde Radio KVSOO, onder leiding van speaker Richard Doeven, voor de nodige sfeer.

Na de poulewedstrijden konden de vriendenkringen aanschuiven voor een BBQ. Iedereen kon aanschuiven aan voor een rijkelijk gevuld groentenbuffet en lekker vlees.

bbq

Na de middag werd het voetbaltornooi hervat met de play-offs. In play-off 1 speelden de twee beste ploegen uit elke poule onderling tegen elkaar. De drie laatsten in elke poule speelden play-off 2. Zelfs via play-off 2 kon je het tornooi nog winnen, wat alles uitermate spannend maakte! De laatste in play-off 2 was meteen ook laatste in de eindrangschikking.

wedstrijd oostende - tielt

In de namiddag was er kinderanimatie. Heel wat kinderen konden er zich uitleven met het sprinkasteel, de grime en andere spelen. Iedereen kon ook een gokje wagen op een fles koffiebonen. De persoon die het dichtst bij het juiste aantal koffiebonen in de fles zat, mocht naar huis met een Senseo koffiezetapparaat, aangeboden door Huis Veryzer in Oostende.

Terug naar het voetbal dan. Na de play-offs werd er in de volgende ronde “Road to the finals” bepaald voor welke plaats elk team mocht strijden.

wedstrijd oostende - menen

Om 16u werden de genodigden verwacht in het VIP-dorp voor een receptie. Voorzitter Bart Zeebroek verwelkomde de gasten op de receptie.

vip

Na de receptie, om 17u stond de finale op het programma. Na de “Road to the finals” bleken de vriendenkring uit Ieper en onze eigen vriendenkring KVSOO de sterksten van de dag en namen het tegen elkaar op onder leiding Frederik Geldhof, scheidsrechter in de Jupiler Pro League.

finale

Ieper trok in de finale aan het langste eind, en mag zich door de constante prestaties op het tornooi de verdiende winnaar noemen van de finaledag. Zij krijgen voor 1 jaar lang de “Wisselbeker Fernand D’hondt” mee naar huis.

ieper

Tot slot werden er nog prijzen uitgereikt voor alle teams, topschutter, “beste patéke”, fair play, … Een mooie afsluiter van een prachtige dag.

De KVSOO wenst via deze weg nog alle deelnemende teams en hun supporters te bedanken voor een geslaagde finaledag. Bijzondere dank gaat vanwege het bestuur uit naar alle medewerkers en scheidsrechters. Hun hulp was van onschatbare waarde!

Foto’s en aftermovie

Alle foto’s kun je bekijken op onze Facebookpagina en in onze fotogalerij!

facebook.com/scheidsrechtersoostende

fotogalerij.kvsoo.be

Uitslagen en rangschikkingen

De volledige uitslagen en rangschikking kunt u in deze pdf bekijken.

Sponsors

Een grote dank gaat uit naar onze vele sponsors!

sponsors

In de media

In de krant van West-Vlaanderen verscheen dit mooie artikel. (klik op de link)

 

(3710 keer bekeken)

Share